2 ramen voormalig toilet + uitgebreide badkamer naar 1 raam

andreidi

  • #1
Ik ben bezig met het verbouwen van de badkamer (toilet daar ook aanwezig). Oorspronkelijk waren het toilet en de badkamer gescheiden door een muur en dit was door de vorige bewonders weggehaald zodat er een grote badkamer is geworden. Natuurlijk dat elke ruimte een eigen raam heeft gehad, maar i.v.m. het uitbreiden is er 1 van de 2 dichtgemaakt. De buitenkant hiervan komt onder de carport aan de zijkant van het huis, dus er komt nauwelijks licht zelfs op een zonnige dag. Dit komt ook van het heel kleine raam dat aan de binnenblad bevestigd is, maar ook door de kruis van de gemetselde buitenblad (anti-inbraak stijl).

Ik heb 2 opties bedacht om iets meer licht naar binnen te kunnen krijgen:
1) De kruis van de gemetselde buitenblad (anti-inbraak stijl) verwijderen en de buitenopening net zo breed en hoog maken als de kozijn van het raam. Vervolgens een houten kader maken om de lelijke randen van de bakstenen te verbergen, zodat het erop lijkt dat de kozijn van de binnenblad gewoon doorloopt naar de buitenblad. Hierop kan er met minimale moeite een hor bevestigd worden, natuurlijk aan de buitenkant. Volgens mij kan de kruis makkelijk zonder gevaar weg, klopt dat?
2) De kozijnen van de 2 ramen (dus ook van het dichtgemaakte) weghalen en zowel de binnen- als de buitenblad van de muur tussen de 2 ramen weghalen, inclusief de 2 kruisen (anti-inbraak stijlen). Vervolgens een nieuw breder kozijn, maar met dezelfde hoogte als de 2 oorspronkelijke aanbrengen. Dit zal moeilijker zijn, maar zal een veel beter resultaat opleveren. Gezien dat dit op een draagmuur zal gebeuren, mag dit gewoon zo zonder vergunning? Zo ja, kan dit zonder een nieuwe langere latei i.p.v. de bestaande 2 kortere en zonder extra bevestiging aan de plafond? Ter extra informatie: de afstand tussen deze buitenmuur (draagmuur) en de binnenmuur tegenover van de badkamer (geen draagmuur) is 1,8 m en de vloer van de verdieping is ee NEHOBO vloer.

Ik zou voor optie 2 kiezen, maar als dit te ingewikkeld blijkt te zijn, dan wordt het optie 1.

Alvast bedankt voor jullie reacties!
 

Hharbers

  • #2
maak eens par foto' s van binnen en buiten.
zegt meer als een heel verhaal
 

andreidi

  • #3
Ik ben niet op het adres, maar ik zal meer duidelijkheid geven met wat foto's van de oorspronkelijke koopadvertentie:
binnenmuur.jpg

met zwart het bedekte raam aangegeven

buitenmuur.jpg

met wit het gedeelte van de buitenmuur aangegeven waar de 2 kruizen te vinden zijn

schets.jpg

met geel de weggehaalde muur tussen het voormalige toilet en kleinere badkamer en de voormalige toiletdeur aangegeven
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu