Badkamer buitenmuren zijn niet geïsoleerd

2ellen

  • #1
Hallo Klusidee volgers. Ik heb sinds vorig jaar september een badkamer renovatie gekregen. Er was lekkage beneden van de waterleiding welke weggehaald moest worden, te beginnen in mijn badkamer. Afijn , het beginpunt zat achter mijn ligbad en dat moest er dus eerst uit. Dat werd sloopwerk en dat ging zover dat ik een nieuwe, en zeker heel mooie , badkamer kreeg. Nu was ik in de overtuiging dat er natuurlijk ook meteen isolatie werd aangebracht tegen de buitenmuur en achter de gipsplaten. Het hele framewerk wat ik wél heb gezien zag er goed uit. Helaas, de winter kwam eraan en mijn badkamer wordt niet warmer dan 15 graden, binnen heerlijk 20 -21 , en de deur natuurlijk dicht. De verwarming kan het niet opwarmen gewoon. Het is zo een handdoek ding van 50 x 100 cm. In een ruimte van 2m br , 2.9 lang en 2.10 hoog. Wat is nu het beste om te doen? De tussenruimte opvullen met een schuim of bolletjes of iets wat erin gespoten kan worden of deze "design" radiator vervangen voor een grotere gewone radiator? Ik vind het nogal wat om deze toch echt mooi badkamer te moeten slopen en dan met steenwol te isoleren en weer te gaan betegelen. de eigenaar zal er geen oren naar hebben, isoleren stond bij deze woning niet op het hoogste plan. Alhoewel dat toch zeker niet het duurste was geweest van deze verbouwing. En dan is er ook nog een klein probleem voor mij, of ik ben erg statisch , of er is geen goed aarde op de douchekranen. Krijg een lichte stroom door mijn handen wanneer ik op blote voeten de douche uit zet. Ik doe dat dus met een plastic kapje eromheen en extra een droge washand. Wie heeft voor mij een paar handige tips.......

Foto1.jpg foto1.jpg foto2 verwarming aansluitpunt.jpg foto3 nieuw raam met pur.jpg foto4 balk buitenmuur voor gipsplaten.jpg foto5 aansluitpunt verwarming.jpg foto6 helaas geen frame te zien hier.jpg foto9 design radiator.jpg foto10 wasmachiene aansluiting.jpg foto11 douche , alleen niet geaard?.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Wat voor radiator hing er eerst, foto?
 

2ellen

  • #3
Ojee, geen foto denk ik, maar het was zo'n lekkere dikke. Ik denk 60-70 cm breed , 20 cm dik en 100 cm hoog. Je ziet dit nu geloof als retro op wieltjes? Was een topper in ieder geval, tuurlijk was het toen ook niet echt warm met de deur dicht , maar ik hoefde niet met een ijsmuts naar het toilet en met douchen gewoon goed warm. Ook toen al prikkels door stroom trouwens, en dat ik een plastic douchebak. Misschien ben ik dan toch altijd geladen :) Zal nog kijken/zoeken naar een foto.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Dan hangt er nu zeer waarschijnlijk te weinig vermogen, die design exemplaren zijn leuk om naar te kijken, maar het afgegeven vermogen is minder. Zeker als ze afgedekt zijn met handdoeken wat je vaak tegenkomt.
 

2ellen

  • #5
Ik heb er 1 tje opgezocht welke zeker overeenkomt, maar wel iets kleiner is dacht ik. De nieuwe "Design" radiator. Soortgelijk heeft bij mij gewoon meer dan 30 jaar gestaan en is zeer bruut weggegooid.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Als je de design radiator opmeet kan je het geleverde vermogen opzoeken op het www.
Die oude ledenradiator wilden wel eens behoorlijk roesten in een badkamer.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #7
Staat de radiator wel helemaal open? (ook het voetventiel)
in de basis moet die plaat wel voldoende warmte afgeven.
 

2ellen

  • #8
Ik had ook al dat idee. Kan ik een grotere op hangen en aansluiten op de bestaande waterleidingen? Ik wil gewoon een grotere en ik dacht aan een flexibele koppeling. Ga dat niet zelf doen hoor, maar wil wel de baas blijven over hoe mijn geld besteed wordt. Ik heb er nu een electrische kachel naast hangen , maar dat werkt niet natuurlijk. De termostaaat van dat ding zit te dicht bij de radiator en weer gaatjes boren in de mooie muur heb ik echt geen trek in. Ik haal het eraf en maak er wel een handdoek rek van :)

electrische kachel ernaast.jpg radiatorplek.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #9
Ik zie dat de radiator niet midden onder is aangesloten.
Wordt deze wel helemaal warm?
Als deze 2x onder is aangesloten en niet helemaal warm wordt, zou het kunnen dat de stijgbuis vergeten is bij montage.
 

2ellen

  • #10
Radiator staat helemaal open, het wordt gewoon niet warm. Alleen wanneer ik de droger aanzet, dan wordt het echt lekker. Dat kan dacht ik niet de bedoeling zijn. :)
 

2ellen

  • #11
Hij wordt wel warm, maar zodra het binnen op temperatuur is dan gaat de ketel uit en dan koelt het sneller af in de douche als dat het warm kan worden.
 

2ellen

  • #12
Ben nu een paar uurtjes weg, moet gewerkt worden een half dagje, tot laters Ellen
 

2ellen

  • #13
Boertje125 schreef:
Staat de radiator wel helemaal open? (ook het voetventiel)
in de basis moet die plaat wel voldoende warmte afgeven.
hallo , wat bedoel je met het voetventiel?
 

2ellen

  • #14
Hier zijn wat foto's van de aansluiting en de temperatuurverschillen. Kan ik een grotere radiator hierop aansluiten ? En zo ja, met welke slangen en tussenstukken moet dat gebeuren? Dan kan ik dat goed doorgeven aan een vakman.
De badkamerdeur is natuurlijk dicht.

aansluitingen.jpg aansluiting links.jpg kraan rechts.jpg temperatuur nu in badkamer.jpg temperatuur nu in huiskamer.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #15
Foto 2, dat is een voetventiel.
Dop aan de voorzijde eraf, dan zie je een ( inbus) schroef.
Die moet helemaal open staan.
Wordt de radiator helemaal warm?
Stuur deze foto's door naar je vakman, die weet wel wat hij nodig heeft.
 

2ellen

  • #16
Ik heb de thermostaat omhoog gedraaid en de design radiator wordt overal goed heet. Alleen de badkamer temperatuur geeft 1 extra graad aan na een klein uurtje, de huiskamer ook en die is dus echt wel groter.

na een klein uurtje.jpg na een klein uurtje2.jpg
 

2ellen

  • #17
Hij wordt echt heel warm ja :) , dat zal ik doen, dank je wel voor je antwoord en tip.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

2ellen

  • #18
Heeft iemand nog een tip voor het elektra probleem of moet ik een nieuw topic maken voor dit?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #19
Dat kun je wellicht beter in een nieuw topic doen; ik vermoed dat er in het juiste subforum meer behulpzame mensen meekijken.
 

2ellen

  • #20
Dank je wel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu