AEG Turnamat problemen met centrifugeren

Jandeman

  • #1
Bij mijn wasmachine schokt de trommel bij het centrifugeren. Als hij leeg is hangt de trommel een beetje scheef. Draai ik de trommel een halve slag, blijft hij scheef hangen naar de zelfde kant. Het scheef hangen verplaatst dus niet. Doe ik er een bodempje wasgoed in om te drogen dan gaat het nog goed. Doe ik hem vol, dan hangt hij al heel erg scheef en schokt gigantisch, komt niet eens op toerren. Zelf denk ik dat er ophangrubbers vervangen moeten worden. Klopt mijn idee van de oorzaak.

PS Ik ben aan het verbouwen, dus de wasmachine wordt rergelmatig verplaatst. Op de plek waar hij gestaan heeft heb ik kogels uit een kogellager gevonden. Echter geen defect kogellager. Of ze uit de wasmachine afkomstig zijn weet ik niet.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Kijk even tussen de trommel naar de buitenkorf, indien u veel roest ziet zal de buitenkorf weggeroest zijn, in praktijk zal dit niet meer worden vervangen ivm de prijs van de korf.
Geen roest zou een gebroken ophangrubber kunnen zijn.
 

Jandeman

  • #3
Er blijkt inderdaad een rubber gebroken te zijn. Heb de machine nu bijna helemaal uit elkaar. De centrifuge trommel krijg ik er niet uit. En dat moet wel kunnen want er onder zitten de moeren voor rubbers! De moer in de trommel is los, als ik de trommel optil blijft hij ergens ophangen.

Kan alleen niet vinden wat het is. Er is wel een beetje roest vorming, maar niet van dien aard dat de machine vervangen hoeft te worden.
Ondanks dat ik een plastic ring gebruik om de was in de centrifuge te houden is er schijnbaar toch veel wasgoed over de rand gegaan!
 

Co de Witgoedman

  • #4
Draai een ( niet de orginele) bout in de motor en houdt de cf korf omhoog ( moet dus met 2 man), neem een balk of staaf en zet deze op de bout en geef met een zware hamer een klap hierop, meestal wil hij dan wel loschrikken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu