AEG OKO_lavamat 74639 update wast niet door

Teofiles

  • #1
Geachte leden,

Ik heb hier een AEG OKO_lavamat 74630 update PNC 914 002 043 02 deze wil niet doorwassen ik heb de volgende klachten na het draaien van het testprogramma van de machine geeft hij foutcode E34 ook verwarmt hij het water niet voldoende en blijft hangen in de hoofdwas, en een enkele keer wast hij wel door.
graag hoor ik van uw.
Ik ben TV monteur dus kan de elektronica eventueel repareren maar voor ik begin hoor ik graag van uw

Een vriendelijke groet.
 

Aa

  • #2
Controleer eerst de balgslang, niveau slangetjes, en het niveau potje.

daarna kun je de digitale pressostaat doormeten, als je een pb stuurt met je e-mail adres dan kan ik je het schema opsturen.

anders de module samen met de analoge (kleine zwarte) pressostaat vervangen, rep. zal niet mee vallen het zit waarschijnlijk in de software. ik heb nog nooit geen los contact kunnen vinden en losse componenten zijn er niet aan te komen.

lees deze link eens door. AEGwasmachine stopt nadat water heeft weggepompt
 

Teofiles

  • #3
Hallo flappie,

Ik heb de bovenkant los gehaald en het slangetje van het zwarte potje los getrokken wat mijn opviel dat ik moeite heb met het doorblazen van dat slangetje ik heb het slangetje terug geplaatst omdat ik niet verder kon omdat ik ziek werd, na het terug plaatsen van het slangetje gaf de machine foutcode E38 en na een paar keer laten wassen wat nog niet goed gaat gaf hij weer E34 graag hoor ik of dat slangetje dan verstopt is
misschien ook van belang dat de machine bij elk programma begint met afpompen

Een vriendelijke groet
 

Teofiles

  • #4
Sorry maar het is een AEG OKO_lavamat 74630 update
 

Aa

  • #5
De slangetjes van allebij de pressostaten demonteren. en dan doorblazen en kijken of er geen scheur of gaatje in zit. dan de slang van het niveau potje los maken of eventueel het potje verwijderen. zodat je zeker weet dat dit allemaal goed is.

in de slang onder het niveau potje wil nog wel eens n flipo of andere rotzooi in zitten.
het niveau potje kan dicht zitten met resten kalk of wasmiddel en dit geld ook voor de slangtjes
 

Teofiles

  • #6
Hallo allemaal,

Ik denk dat ik het opgelost heb, ik heb namelijk de print er uit gehaald en er was niets aan te zien behalve dat het relais voor het verwarmingselement dat naast het koelplaatje zit bij de contacten in het relais nogal zwart waren dus heb ik voorzichtig het kapje er af gehaald en er bleek veel koolaanslag op de contacten te zitten ik heb dat schoongemaakt zonder de contacten te beschadigen (dit om snelle verbranding van contacten te voorkomen) en nu doet de machine het perfect en wordt nu ook goed heet.
ik heb ook de soda behandeling gedaan en de slangetjes blazen nu goed door.
Wel heb ik nog steeds E34 knipperend in het display als ik het testprogramma draai, ik weet niet of ik de machine moet resetten maar dat hoor ik dan graag.

Flappie in ieder geval hartelijk bedankt voor je aanwijzingen en schema

een vriendelijke groet.
 

Aa

  • #7
Door de relais kun je geen e34 krijgen. dan krijg je e61 als die (af en toe) geen contact maakt.

pressostaat slangetjes kan het wel zijn.

laat de deur open staan en start de machine. hij gaat nu 3 keer proberen te starten en dan komt er e41 in het geheugen te staan.
zo kun je testen of e34 weer terug komt. dan hoef je de fout niet te wissen en heb je geen kans dat je de configuratie code uit de machine gooit.

suuces.
 

Teofiles

  • #8
Ik heb gedaan wat je gezegd hebt, en E34 is verdwenen het is nu E41 machine werkt nu verders perfect!
hij werd al een tijd niet goed warm meer maar waarschijnlijk door het hele koude water was hij er mee gestopt hij deed de hoofdwas en bleef daarin steken, ik heb toen één keer heet water toegevoegd met de machine op 40 graden en toen ging hij wel door vandaar dat ik het relais heb gecontroleerd en zo te zien met succes

Wel had ik problemen ondervonden met de E34 fout en dat was het volgende: als ik de machine op een wasprogramma zette en hem aanzette ging hij pompen op het moment dat hij water moest innemen ging hij vaak op pauze liet ik hem een paar uur staan nam hij wel weer water maar wel met de hier besproken fout, het dus in de hoofdwas blijven.

Een vriendelijke groet.
 

Teofiles

  • #9
Nog vergeten te zeggen dat om het E34 op te lossen en de verstopte slangetjes schoon te maken heb ik de soda behandeling gedaan
 

Aa

  • #10
De slangetjes van allebij de pressostaten demonteren. en dan doorblazen en kijken of er geen scheur of gaatje in zit. dan de slang van het niveau potje los maken of eventueel het potje verwijderen. zodat je zeker weet dat dit allemaal goed is.

in de slang onder het niveau potje wil nog wel eens n flipo of andere rotzooi in zitten.
het niveau potje kan dicht zitten met resten kalk of wasmiddel en dit geld ook voor de slangtjes
 

747driver

  • #11
Hoe activeer je dat testprogramma?
 

Kees kit

  • #12
E34 bij deze generatie toestellen komt voor 99 % uit het module .
Meestal moet je deze vv. let op als je deze besteld is hij niet geconfigureerd , dus dan doet hij niets
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu