Aeg oko_lavamat 6250 centrifugeert alleen nog maar

Neeteke

  • #1
Hallo allemaal,

Sinds vanochtend doet wasmachine raar (het is een aeg 6250 oko_lavamat).
Hij centrifugeert alleen nog maar aan een stuk door als ik op AAN druk (dus ook zonder de gebruikelijke pauzes tijdens het centrifugeren). Ongeacht welke temperatuur en welke stand ik hem ook zet, als ik op de aan knop druk begint hij meteen volop te centrifugeren. 2 sagen geleden nog gewoon een was gedaan.

Ik vermoed dat het een probleem is met de electronica, maar weet dit niet zeker.

Heeft iemand een idee?

Alvast enorm bedankt.

Met vriendelijke groeten ,

René
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Op de motor-as zit een spoeltje, dat kan er af vallen, de klemveer ligt meestal onder de machine, controleer of het spoeltje nog goed zit.
 

Neeteke

  • #3
Bedankt voor uw reactie.

Ik heb vanavond een was proberen te draaien, en tot mijn grote verbazing ging starte hij het normale programma, dus snel alles erin gegooid en aangezet.

Totdat ik een grote knal hoorde, ik liep er snel heen en de trommel schudde helemaal door de machine heen, echt een enorm lawaai maakt zo'n dansende machine!!!!!

Ik heb em maar snel uitgezet, en losgemaakt maar de veren die de trommel op zn plek houden zitten er nog, de v snaar zit er ook nog goed op.

Een huisgenoot verbaasde zich er wel over dat alles achter de trommel onder de koolstof zat en zei dat misschien de koostofborstels vervangen moeten worden. Zou dit het kunnen zijn dat al die problemen geeft?

Ik hoor graag van jullie.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

René
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Normaal is de oorzaak van ongecontroleerd centrifugeren een defecte of een uit de houder gevallen tacho (het spoeltje op de motor) vaak de oorzaak.
Het kan geen kwaad de koolborstels te vervangen als ze minder dan 15 mm lang zijn maar of dit de oorzaak is betwijfel ik.
Controleer ook even de schokdempers, die moeten heel stroef gaan.
 

Neeteke

  • #5
Het waren de schokdempers! Heb alles nagekeken, de tacho zat netjes op zn plek. de koolborstels kunnen nog zo'n 3 jaar mee (waren ongeveer op de helft).

De schokdempers daarentegen, konden met gemakt heen en weer. Dus heb deze vervangen en hij draait nog stiller dan voorheen!!!

Bedankt voor het advies.

case closed :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu