AEG Öko_Lavamat 6955 wasmachine code F6

Aelynn

  • #1
Ik heb bij was draaien in het wol programma en bij spoelen het volgende probleem.

De trommel vult zich bijna helemaal met water om vervolgens leeg te pompen tot halverwege het trommelvenster. Daarna stroomt de trommel weer bijna helemaal vol en pompt weer tot halverwege leeg. Dit gaat een tijdje zo door. Gedurende dit proces draait de trommel niet één keer.

Uiteindelijk volgt de melding F6 met een 3 tal knipperende leds bij het centrifugetoerental. Volgens iemand bij de technische dienst zou dit te maken hebben met een waterhoogte sensor. Weet iemand of dit het geval is en of welke dat dan is.

Ik heb de machine al eens uit elkaar gehaald maar volgens mij zitten er twee tegen de achterwand bovenaan.
Zo lang we dit apparaat hebben draait het wolwasprogramma al niet goed en heeft bovenstaande kuren.

Alvast dank voor de reactie.
 

Wasmannetje

  • #2
Hallo,
F6 duidt idd op vullen, ik ga er vanuit dat de niveauregeling niet in orde is, kan te maken hebben met een defecte of verstopte niveauslang.

Haal de niveau regelaar er even af en laat de bedrading zitten, haal de steker uit het stopcontact en blaas behoorlijk op de slang die vanaf de regelaar komt.

Let ook of deze slang niet lek is, anders loopt ook de machine vol water, (geen niveaumeting), als deze niet is gescheurd kunt u er bijna vanuit gaan dat de niveau schak kapot is.

Ook aub even de pnc code doorgevn, 605...............

Succes
 

Aelynn

  • #3
Dank voor je reactie.
Code is 609 649 421.

Omdat het standaard programma het wel doet vermoed ik dat de niveauregelaar horend bij een hoger waterniveau niet goed functioneert. Wol draait met een ruimere hoeveelheid water. De vraag is nu welke niveauregelaar dit is. 645 281 590 of 645 311 190. Het scheelt nogal wat in prijs namelijk.
 

Wasmannetje

  • #4
Hallo, er zijn 17 verschillende modellen hier, aub de nummers 605............... of zelfs nog bij de iets nieuwere 914.............
en let op het niv slangetje, die loopt vanaf de kuipslang naar de niv regelaar en zit een plastic tuitje op, en vanaf daar mag er geen enkele scheur of knelling inzitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu