AEG Bella Update-W versneld door programma

Wintertje

  • #1
Hallo iedereen,

Sinds gisteren ging mijn oude wasmachine echt goed kapot, gelukkig hadden we nog een iets minder oude wasmachine in de garage staan, die net een maandje stil heeft gestaan, de AEG Bella Update-W.

We hebben de wasmachine aangesloten, en om te kijken of deze correct functioneerde gelijk maar even het 95graden programma gestart. Alles ging goed, tot het einde van het programma de wasmachine ineens de code EF0 ging aangeven, en de pomp bleef pompen. Na wat rondgezoek op deze website bleek er dat er waarschijnlijk water op de bodemplaat was gekomen. Dus hebben we even gewacht en na een poosje (uurtje of 5) was de wasmachine kennelijk weer droog en het pompen was gestopt.

Daarna bleef de foutcode nog in beeld staan, deze hebben we na ook weer hier wat zoeken op weten te lossen door de keuzeknop op 95 graden te zetten en tegelijkertijd op voorwas en inweken te drukken, de wasmachine werd in onderhouds modus gezet. Daarna doorgedraaid naar de een na laatste optie, en jawel de EF0 code kwam weer in beeld. daarna naar de laatste optie gedraaid en weer inweken en voorwas tegelijkertijd ingedrukt tot alle leds even oplichten. Wasmachine vervolgens uitgezet, stekker erin, stekker eruit. (de EF0 code kwam waarschijnlijk door condens vorming)

Daarna hebben we geprobeerd een wasprogramma te selecteren bijv 40 graden, so far so good.... Vervolgens op start gedrukt, maar de teller gaat nu snel terug tellen de minuten zijn seconden geworden, de trommel gaat een paar keer links en rechts er wordt geen water gepakt of afgepompt. En nadat de "seconden" afgewerkt zijn, geeft hij einde aan. Dus nu wordt het wasprogramma "versneld" eigenlijk afgespeeld.

Wat is hier mis gegaan? en hoe krijg ik de wasmachine weer in z'n normale staat?

Naam: AEG OKO Lavamat Bella Update-W
Typ: 47 CB BA 01 A
PNC: 914 002 066 03
Bouwjaar: 1999


Mvg, Michel

:shock:
 

Wintertje

  • #2
Ik heb de machine even laten staan en z'n rust gegunt. Daarna heb ik hem gereset, en wonderenswaardig begon hij ineens te centrifugeren.

Even later gewoon rustig begonnen met een 30 graden wasje dit ging goed, toen een 40 graden wasje met handdoeken, dat ging ook goed. Daarna weer een 40 graden wasje met handdoeken, en daar was ineens de EF0 ("wateroverlast" error) weer.

Dus wellicht, lekt hij ergens aan de binnenkant zodat er water op de bodemplaat komt, of zit er een software storing. Of is er echt iets mis met de filter/pomp of afvoer. Ik heb er niets aan kunnen ontdekken, a.s. maandag komt er iemand van AEG/Electrolux kijken wat het probleem is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Laat u nog even weten wat de oorzaak was ?
Anderen kunnen daar hun voordeel mee doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu