AEG LBELLA wordt niet warm (foutcode E71)

Investig8or

  • #1
De LBELLA (914903306-00) wordt niet meer warm en ik heb met hulp van deze en andere sites al wat dingen kunnen nakijken. Door de diagnose te draaien kwam er een code E71 uit (+7 piepjes waarbij het "einde" lampje knippert en het "start/stop" lampje alleen bij de eerste piep), die volgens diverse sites te maken heeft met de NTC. Ik heb wat dingen doorgemeten en kom op het volgende uit:

Verwarmingselement: 27 Ohm
NTC bij een graad of 17: 7.10 kOhm

Daarna de draden gevolgd van de NTC tot de printplaat boven (in wit plastic doosje) en daar ook gemeten om eventuele draadbreuk op te sporen, maar daar was de weerstand ook 7,10 kOhm.

Van wat ik gelezen heb zou het verwarmingselement rond de 25 Ohm moeten zitten en de NTC rond de 5 kOhm bij 20 graden. Vooral de NTC wijkt wat af, maar is dit een indicatie van een defecte NTC? Ter info: op het moment staat de machine zonder water aansluiting omdat er al een nieuwe is geplaatst.

Zo niet, wat is mijn volgende stap om uit te zoeken wat het probleem is?

Bij voorbaat dank.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Relais op de printplaat zal een rot of ingebrand contact hebben deze opnieuw solderen
 

Investig8or

  • #3
Is dat een kwestie van ze allemaal nalopen/solderen of is dat te zien (of door te meten)?
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #4
Als je alle soldeerbare contacten opnieuw soldeerde zal het wel goed zijn anders alle contacten bekijken in het zonlicht of er kringen opzitten en of er contacten geheel weg zijn dit laatste vermoed ik dit is meestal bij een. Probleem van het verwarmen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu