ABB S201 Zekeringsautomaat

Rob-a

  • #1
In mijn groepenkast zit zo'n zekering met een zwarte en daar overheen een witte schakelaar. Die zwarte is de gewone schakelaar en die witte schijnt een (extra) elektromagnetische zekering te zijn.

Weet iemand of deze i.p.v een groep aangesloten op een aardlekschakelaar gebruikt mag worden ? (Badkamer)

Zo niet wat is het nut dan van deze extra magnetische zekering ?
 

Ronald42

  • #2
Dit is een gewone 16A zekeringautomaat. Het zwarte deel is de eigenlijke beveiliging tegen overbelasting en kortsluiting. Het witte knopje schakelt de nul. Deze blijft dan ook vaak omhoog bij sluiting. Het is echter mechanisch niet mogenlijk de fase (zwarte knop) in te schakelen zonder dat de witte omhoog staat.
Een hoeveel ampere automaat het is kunt u zien aan de toevoeging B16/C16.

Nu uw 2de vraag: de schakelaar is wit van kleur dan is deze hoogstwaarschijnlijk niet beveiligd door de aardlekschakelaar (mits u er 2 heeft). U mag deze groep dus niet gebruiken voor een stopcontact (WCD) in de badkamer. Wel mag hier in de badkamer een wasautomaatschakelaar op worden aangesloten. De wasmachine moet hier dan rechtstreeks op worden aangesloten dus zonder tussenkomst van een stekker + stopcontact.
 

Chathanky

  • #3
De s 201 is een enkelpolige beveiliging, en mag in Nederland niet toegepast worden in een groepenkast, wat ik uit je tekst begrijp zit er een magneetschakelaar boven, dit is ook niet gebruikelijk.

Ik ben dan ook benieuwd hoe dit aangesloten zit, volgens mij klopt er iets niet.
 

Ronald42

  • #4
Het feit dat hij zegt dat er een witte overheen zit maakt hem hoogstwaarschijnelijk 2 polig. Het is inderdaad een wat vreemd samenbouwsel maar het kan best in orde zijn.

Fotootje?
 

Chathanky

  • #5
Of je een hulpcontact mag gebruiken als beveiligingscontact, vraag ik me heel sterk af. :?:

Het hangt zeker af van het type, de meeste mogen niet meer dan 10 ampere nominaal belast worden, er zijn hulpcontacten die niet meer dan 24 volt mogen hebben, en de maximale kortsluitstroom loopt van de meeste types tot 1000 ampere.

Als we het type hulpcontact weten kunnen we het uitzoeken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu