Aansluitwaarde CV ketel met voorraadvat

Kavermeer

  • #1
Ik heb bij diverse fabrikanten op de website gekeken, maar het niet kunnen vinden: Weet iemand wat ongeveer de aansluitwaarde van een combiketel met voorraadvat is?
 

Chathanky

  • #2
Oh elektrisch bedoel je, :mrgreen: Ik vatte het in de eerste instantie niet maar aangezien de rubriek zal je de elektrische waarde bedoelen.

In de technische gegevens (installatievoorschriften) staat deze wel aangegeven in verbruikt elektrisch vermogen.

Reken op maximaal 200 watt elektrisch of je moet een hele grote ketel op het oog hebben. De pomp is de grootste verbruiker van het geheel.

200 watt is ruim genomen vele ketels zitten daar wel onder.
 

Kavermeer

  • #3
Ik bedoel inderdaad het elektrisch vermogen. Ik las namelijk dat men aanraadde om de CV ketel op een aparte groep te zetten, maar als hij maar een aansluitwaarde van 200 VA heeft, dan lijkt me dat wat overdreven. Maar is in een ketel met voorraadvat ook de pomp de grootste verbruiker? Wordt het voorraadvat met gas of elektrisch op temperatuur gehouden?

Ik had wel gezocht naar technische data, maar kon het daarin niet vinden. In de hoop geen forum-regels te overtreden zet ik maar twee voorbeelden neer:
In brochures staat over het algemeen dit soort info niet vermeld, in de technische handleiding staat het wel vermeld, links verwijderd, hebben niets toe te voegen, mod.
 

Xr8

  • #4
Om de ketel op een aparte groep te zetten is niet nodig, het vermogen van 200 watt is ruim gerekend. Het op temperatuur houden van het vat neemt niet meer vermogen, dit wordt nl gedaan doormiddel van dezelfde wisselaar als waarmee het cv water wordt verwarmd.

Het opgenomen elektrische vermogen zal in cv bedrijf en warmwater bedrijf ongeveer gelijk zijn.

Succes ermee.
 

Kavermeer

  • #5
OK, dan weet ik genoeg; bedankt!

Wat betreft die links: Blijkbaar kan ik de juiste documenten niet vinden. Zonder die links kan ik moeilijk laten zien welke informatie ik wel kan vinden. Maar goed, daar zijn we ook uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu