Aansluiten slimme enkele wandschakelaar op bedrading

rjvanwessel

  • #1
Ik heb een Woox slimme wandschakelaar gekocht en moet deze nu aansluiten op de aanwezige bedrading. De schakelaar gaat naar twee verschillende lichtpunten op het balkon. Op de eerste foto is de oude schakelaar met aansluiting te zien. Op de tweede de nieuwe. De aarde en blauwe draden zaten niet in de oude behuizing, maar alleen in een soort kroon steentje aan elkaar verbonden. Zie foto 1. Wie kan mij uitleggen hoe ik de slimme schakelaar aansluit?
groet,
Bob
IMG_9252.jpeg
IMG_9253.jpeg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
- Bruin moet op L
- Zwart moet op L1, maar omdat je daar maar één draad in kunt steken, moet je een klein stukje zwarte VD-draad in L1 steken en die dmv. een lasklem (dat is datgene dat jij een soort kroonsteen noemt) doorverbinden met de twee bestaande zwarte draden.
- Blauw moet op N, daartoe moet je een klein stukje blauwe VD-draad in de aansluiting N steken en de andere kant ervan in de lasklem met de blauwe draden erbij steken.

VD-draden kun je ook in kleinere hoeveelheden bij bijv. bouwmarkten kopen, maar je zou voor dergelijke kleine stukjes ook even langs de weg kunnen kijken in een container met bouwafval. Of op het afvaldepot (wel even vragen daar).

PS. Druk die blauwe draden even aan in de lasklem, ze zitten er nu niet (of in elk geval niet allemaal) helemaal tot en met de isolatie in.
 
  • Like
Waarderingen: rjvanwessel

rjvanwessel

  • #3
Bedankt Kees! Het is gelukt hem zo aan te sluiten. Fijne jaarwisseling!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Mooi dat het gelukt is en bedankt voor de terugmelding!

En jij ook een fijne jaarwisseling!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu