Aansluiten electrische radiator

Wvpraag

  • #1
Ik wil een vaste electrische radiator op de muur plaatsen onder het raam in de woonkamer. Er zit daar vlakbij een geaard inbouw stopcontact gemonteerd op een electradoos in de muur. Het stopcontact ga ik verwijderen en vervangen door een muurplaat waaruit het snoer naar de radiator kan worden doorgevoerd. Volgens de leverancier moet het snoer met een kroonsteen worden verbonden aan de stroomdraden in de wanddoos. Probleem is dat het snoer dat fabrieksmatig aan de radiator is gemonteerd te kort is om de wandcontactdoos te bereiken.

Kan ik de vaste kabel van de radiator verlengen met een extra snoer (van gelijke kwaliteit als het snoer dat al aan de radiator bevestigd zit) via een tweede kroonsteen of is dat niet safe. Als het niet safe is hoe moet het dan. Ik heb al even geprobeerd om het vaste snoer aan de radiator te demonteren zodat ik het kan vervangen door een langer, maar dat blijkt niet mogelijk.

Vriendelijke groet,
Wim
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Kroonstenen zijn niet de beste methode.
Normaal hoor je die radiatoren gewoon met een stekker aan te sluiten, zeker niet met een kroonsteen.
Waarom is het snoer niet te verlengen vanuit de radiator?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Wat is het aansluitvermogen van de radiator? Betreft dit een situatie in BE of NL. Er zijn wel verschillen in installatiewijze dacht ik.
 

Wvpraag

  • #4
Het huis staat in Frankrijk. De winkelier zegt dat de radiator met een stekker aansluiten kan, maar dan vervalt de verzekering ingeval van brand.

Het is een aan de wand te bevestigen radiator merk Siemens, type 5789.3.FD, 1000 Watt, 230 Volt. Er zitten aan de kabel twee stroomdraden (bruin en blauw) en een zwarte draad om de verwarming op afstand te bedienen maar die gebruik ik niet.

De kabel kan ik niet vervangen want met de twee boutjes loshalen van de overkapping waaronder de kabel fabrieksmatig aan de radiator is bevestigd komt de kap er niet af en is me daarom te riskant. Er zit ook een geintegreerd apparaat onder de kap voor digitale werking, je kunt nl meer programma's instellen (confort, eco, vorstvrij) incl de gewenste temperatuur.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Omdat het huis in frankrijk staat kunnen wij geen adviezen geven.
De installatie methode is nl. in nederland niet toegestaan.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Ik heb het in Frankrijk wel vaker gezien dat de radiatoren direct worden aangesloten zonder stekker. Ongetwijfeld kun je in de franse bouwmarkt hier de juiste spullen voor vinden. Ik zou het bestaande snoer iig niet verlengen met een kroonsteen en ik mis de aarddraad. Ik neem aan dat Fr de radiator ook geaard hoort te zijn.
 

Wvpraag

  • #7
De electrische radiator heeft Classe II dwz geen aarde aansluiting nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu