Aansluiten electriciteitsdraden in meterkast

Leandra1975

  • #1
Sinds een jaar woon ik in een nieuwe woning. Ik heb ineens vandaag kortsluiting voor de groep waarop een koelkast, een kleine vrieskist, de afzuigkap, de vaatwasser en twee slaapkamers op aangesloten zijn (er is in deze slaapkamers geen enkel stopcontact in gebruik). "Ineens" vandaag slaat de "stop" door.

Kan het zijn dat destijds bij het aansluiten van de draden op de groepen de draden niet goed zijn vastgezet? En dat nu door inschakkeling van een apparaat er spanning op de draden komt en er door trilling oid kortsluiting ontstaat?

Ik weet nu welke groep de boosdoener is, alleen snap ik niet hoe dit nu ineens kan gebeuren (en niet op een eerder moment waar wel alle apparaten aanstonden) :?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Als je de oorzaak weet kan je daar iets zinnigs over zeggen.

Als een lasdop verbrand, word de weerstand in dat ding hoger.
Bij een grote stroom verbrand het steeds verder waardoor een kleinere stroom ook zorgt voor grote opwarming.
Totdat de bedrading samensmelt met zijn tegenpool, pats weg zekering.
 

STF

  • #3
Heb je alle apparaten dan al eens afgekoppeld, dus stekker van koelkast, afzuigkap en vaatwasser eruit? Alsmede de op die groep aangesloten verlichting uit gezet? Als je zeker weet dat alle elektrische verbruikers zijn afgekoppeld en uitgeschakeld en de groep nog steeds blijft uitvallen zal het helaas zoeken worden in de bedrading.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu