3-fasengroep schakelen?

Louiz

  • #1
Ik heb in een buffervat 2 verwarmingselementen van elk ca 4000 W, aangesloten op 3 fasen groepen. Ik zou die elementen graag op afstand willen kunnen bedienen zodat ik elektra verbruik kan vermijden als het net overbelast is en kan inschakelen als bijv. de zon schijnt. Weet iemand of en hoe dit te automatiseren is?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Relias ertussen en schakelen met een regelaar of een slimmestekkerplug en domoticz,homey,homeassistant, priva ,Brcontrols,webeasy, knx, draadloze zender,x10,klikaanklikuit.........
 

Evenwatanders

  • #3
Dus eigenlijk net zoiets als de reacties in je vorige (min of meer identieke) topic.

Aldaar schreef je tot slot:
Louiz schreef:
Een 230V relais met een slimme switch lijkt me inderdaad een goede oplossing, die ga ik uitwerken. Het DIN kastje komt in de meterkast en zodra die in beeld komt word ik wat voorzichtig en daarom vraag ik de vakman om dat eerste stukje te maken.
Dank voor jullie adviezen! Ik laat het weten als het gelukt is.
 

Louiz

  • #4
Dank voor je snelle reactie. Ik heb deze vraag in vergelijkbare vorm inderdaad al eerder gesteld maar ik ben vastgelopen in de uitvoering. Ik heb toen jouw idee over een relais voorgelegd aan mijn installateur maar die zag daar toen geen oplossing voor. Ik ga het opnieuw proberen bij zijn collega.
 

Louiz

  • #5
Misschien heb ik mijn vraag aan de installateur wel te ingewikkeld gemaakt ... heb je een voorbeeld van zo'n relais?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Lastig om een voorbeeld te geven als er volgens de forumregels geen merken mogen worden genoemd. Maar tik eens "installatierelais 4-polig 230v" in Google in dan heb je genoeg voorbeelden?

Let op de spoelspanning (230V), op de contacten (3x of 4x maak-contact, de nul hoef je niet te schakelen) en op de maximale te schakelen stroom.
 

Louiz

  • #7
Dank je. Daar kan ik wat mee. Ik hang een DIN rail kastje naast het buffervat met daarin twee magneetschakelaars 230/400V met elk 4 maakcontacten. De stuurspanning lever ik via 2 smartplugs die ik via mijn Homey kan bedienen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu