Waterdruk in verwarming + water word koud na enkele minuten?

Vrager012

  • #1
Goedemorgen allemaal!

Het eerste vraagstuk Gas werkt, maar brand niet? is gelukkig opgelost, en dag later werkte alles prima, bedankt!... maar nu ben ik tegen twee andere vragen aangelopen.

1. Ik heb voor de verwarming een Ferolli GR3.14 TK, bouwjaar 1994. Nou kan ik maar niet vinden hoe hoog de waterdruk moet zijn, heeft hier iemand een idée van? Tevens gaat de waakvlam niet aan, doe ik iets verkeerd of kan dit komen omdat de waterdruk te laag/hoog is?

2. Inmiddels heb ik warm water, doch dit slaat ontzettend vaak om naar koud, vaak al na een minuut of korter. Dat is niet prettig als je een douche probeert te nemen :P dit terwijl de vlammetjes gewoon blijven branden. Heeft iemand een idée wat dit kan zijn?
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #2
De waterdruk is standaard voor alle cv-toestellen min. 1.0bar en max 2.0 bar.
De waakvlam, wil die niet aan, of blijft deze niet branden zodra je de
aansteekknop loslaat?
 

Vrager012

  • #3
Bedankt voor de reactie!

hij wil (tot dusver) niet aan. Kan het zijn dat er iets moet worden open gedraaid of iets dergelijks? het zou best eens heel goed gewoon iets simpels kunnen zijn :P heb er helaas niet zoveel verstand van
 

Xr8

  • #4
Je moet bij bepaalde types van dit merk zorgen dat er warmtevraag is aan de ketel. Zet je thermostaat eens op 30 graden en probeer dan aan te steken. Als de waakvlam eenmaal brand kun je de thermostaat weer naar beneden draaien.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu