Vloerverwarming werkt als radiator

KEESNED

  • #1
Hallo,

In de zomer is onze CV ketel Nefit turbo HR21 vervangen door een Remeha Avanta inclusief een I-sense RF thermostaat. We beschikken over vloerverwarming (niet gescheiden volgens mij), grijze leidingen. De vloerverwarming wordt met een aparte thermostaat geregeld en een aparte pomp.

Volgens mij is de vloerverwarming hoofdverwarming. We hebben een enkelplaats radiator in de woonkamer en één in de keuken, beiden met thermostaatkraan.

Helaas wordt de vloerverwarming niet warm, de reden is dat we voor het snel opwarmen van de kamer de thermostaatkraan daar redelijk ver open zetten. De kamer is snel op temperatuur en, tenminste dat vermoed ik, is de toevoerwarmte na een tijdje onvoldoende voor de vloerverwarming. Een oplossing zou kunnen zijn, de thermostaatkraan in de kamer zoveel als mogelijk knijpen, maar het probleem blijft dan volgens mij dat vloerverwarming als thermostaat werkt. Een vloer heeft een aantal uur nodig om op temperatuur te komen, maar die kans krijgt het nooit. Helemaal dicht zetten van de thermostaatkraan is dan de enige optie.

Mijn vraag is nu:
Is er een andere mogelijkheid om de warmtetoevoer naar de vloerverwarming te regelen?

Ik wil de vloer op een constante temperatuur houden en de mogelijkheid snel de ruimte te verwarmen met de thermostaatkraan.

Groet Kees
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #2
Probeer het eens anders, zorg dat de thermostaatknoppen
zo ver dicht staan dat het max 19 gr in huis word bij
een vraag van 20gr, de rest moet de vloer dan doen,
wil je de vloer continue warm hebben, dan stook je je
helemaal arm aan kosten, maar dan is het wel warm....
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #3
Je stookt je nooit arm met vloerverwarming als deze goed werkt tenminste dan.

Als jou vloerverwarming als hoofdverwarming is aangebracht dient deze de gehele woonkamer op temperatuur te kunnen krijgen.

De radiatoren worden er meestal bij gehangen als de ruimte snel een paar graden verhoogt dient te worden, dit geschied dan door middel van e thermostaatknoppen te openen en de thermostaat omhoog te doen.

Zet je thermostaatknoppen geheel dicht op de radiatoren of op de vorst stand en laat de vloer opwarmen. Let wel dit kan een paar dagen duren voor alles op temperatuur is.

Houd de vloer constant op temperatuur en gebruik het klokprogramma van de I-Sense niet, doe je dit wel koelt de vloer snachts te ver af en duurt het te lang voor deze weer opgewarmd is.

Kijk ook even naar de cv water temperatuur instelling op de I-sense en stel deze bij naar rond de 65 graden.

Je kunt deze wel op 85 graden laten staan maar in de vloer gaat toch niet meer als max 50 graden dus verwarm je 35 graden voor de kat zijn viool.

John
 

KEESNED

  • #4
Heren bedankt,

voor jullie snelle reactie. Even een vraag je naar aanleiding van de laatste reactie van de loodgieter. Eigenlijk zeg je dat deze I-sense too much is, overbodig dus in dit geval.

Ik neem aan dat je bedoelt zet deze op een constante ruimte temperatuur van bijvoorbeeld 21 altijd. ś Nachts op bijvoorbeeld 17 graden heeft geen zin, omdat gedurende de afkoeling van de kamer (wat heel lang kan duren) de vloerverwarming weer geen warmte toegevoerd krijgt. In dat geval gaat het ook niet goed denk ik, als de temperatuur hoger dan 21 graden wordt (en lang blijft) want dan wordt de ketel ook uitgeschakeld en koelt de vloerverwarming ook weer af.

Ik begrijp het nog niet helemaal. Wat mis ik nog?

De thermostaatkranen heb ik nu op vorstvrij gezet, eens kijken of het werkt.
 

KEESNED

  • #5
Hallo,

Voor gisteren/vandaag had ik het klokprogramma verwijderd. Vanaf gisteren dus 21 graden ingestelde en de keteltemperatuur op de I-sense verlaagd naar 65 graad. 's avonds is het opwarmen van de vloer begonnen (reden, denk ik, temperatuur kamer lager dan 21 graad). 's ochtends was de vloerverwarming lekker warm.

Echter overdag is de temperatuur binnen hoger dan 21 graad vanwege de zon. Gevolg is dat de vloerverwarming langzaam zijn warmte weer kwijt raakt. Ik heb toen de minimale keteltemperatuur van 6 graad naar 35 graad gezet (I-sense), maar dit had geen effect, de ketel warmt niet op ook al is de keteltemperatuur lager dan 35 graad.

De pomp van de vloerverwarming draait continue.

Het moet toch mogelijk zijn de aanvoer temperatuur van de vloerverwarming op bijvoorbeeld 35 graad te houden?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
En wat denk je dan voor een temperatuur binnen te krijgen.

Je doet jezelf nu veel werk aan. Wacht gewoon eens totdat het kouder is.
Je vloer buffert dan meer en blijft langer warm.
Dat je wat verschil zult krijgen in vloer temp is normaal.
Een paar sloffen doen wonderen!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #7
Inderdaad, het is prima mogelijk de vloer op 30 graden te houden.

Maar dat wil je echt niet, het wordt dan mega warm in huis, om over het gasverbruik maar te zwijgen...
 

KEESNED

  • #8
Obelix,

Bedankt voor de tip (sloffen) javascript:emoticon(':D'), ik ga voor de zogenaamde I-sense sloffen.

Ik ben helaas niet duidelijk geweest. De vloer wil ik in eerste instantie op 26 graden houden door middel van de thermostaat van de vloerverwarming, betekent mijns inziens dat de minimale keteltemperatuur daarboven moet zitten anders werkt het niet. Als de temperatuur in de kamer hoger is dan de ingestelde ruimtetemperatuur, dan schakelt de ketel uit en wordt de vloer langzaam kouder (uiteindelijk 20 graden 's nachts). Daalt de ruimtetemperatuur weer onder de ingestelde 21 graden dan moet de vloer weer van 20 naar 26 en dat is ook niet bepaald zuinig. Zoals gezegd heb ik de minimale CV temperatuur op 35 graden gezet om te testen of het werkt, maar helaas, gebeurt dat niet. De toevoer vanaf de CV naar de thermostaat van de vloerverwarming is gewoon koud.

Ander gezegd hoe hou ik de vloerwatertemperatuur binnen zekere marge op 26 graden, misschien 's nachts op 24 graden?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #9
Maximale watertemperatuur op 26 graden en de thermostaat vragend zetten?

Waar blijft echter de warmte in die vloer?

Ik heb hier exact hetzelfde probleem,te weinig afkoeling zodat de ketel minimaal hoeft te draaien en dus een 'koude' vloer.
In deze tijd kan ik hier helemaal niets mee, 's avonds is het nog niet echt koud in huis en overdag met een beetje zon is het al snel 22 graden.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #10
Nogmaals
HET IS NOG TE VROEG OM DAT TE TESTEN. Net als headhunter al zegt.

Je kunt het wel, maar trek dan je beurs maar al vast.
Het wordt MEGA. Warm dan in huis.
Gaat zo niet lukken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu