Vloerverwarming rechtstreeks op stadswarmte

TC

  • #1
Graag zou ik een vraag willen stellen over de vloerverwarming op stadswarmte in mijn badkamer. Bijna twee jaar geleden heb ik deze laten aanleggen, maar ik vraag mij inmiddels af of dit wel op de juiste wijze is gebeurd.

De vloerverwarming is rechtstreeks op het stadsverwarmtenet aangesloten via de aansluitingen van een radiator die er vroeger zat. Er is dus geen verdeler en geen circulatiepomp aangelegd. Verder wordt de stadsverwarming in het hele huis met een regelklep via een kamerthermostaat geregeld.

Ik heb van mijn stadswarmteleverancier begrepen dat de temperatuur van het water ongeveer 70 graden is. Hoewel de vloer er nog steeds goed in zit, vraag ik mij toch af of dit toch niet veel te veel is. In de badkamer is een RTL ventiel aanwezig waarmee de temperatuur van de vloer geregeld kan worden, maar ik wil niet het risico lopen dat de vloer er in de toekomst alsnog uitklapt.

Mijn grootste probleem is echter dat sinds de montage van de vloerverwarming de rekening voor stadswarmte bijna verdubbeld is. Dit kan ik niet anders verklaren dan dat het warme water uit het stadswarmtenet wel erg snel door onze vloer wordt gejaagd.

Graag zou ik daarom horen of deze vloerverwarming wel op een correcte wijze is aangelegd. Kan dit mijn hoge energierekening verklaren? En loop ik, ook twee jaar na aanleg, nog steeds het risico dat mijn vloer er in de toekomst alsnog uitklapt?

Alvast bedankt.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
De temp in de vloer wordt geregeld met je RTL kraan. Dat werkt want op 70 graden kun je echt niet staan.

Overige vragen moet je eens stellen aan de installateur die het spul geïnstalleerd heeft en HOPELIJK voor jou verstand van zake had.
Om te testen of het idd aan je vloer ligt kun je de vloer een week dicht zetten, wordt dan wel even iets kouder.
 

TC

  • #3
Dank voor uw reactie. De temperatuur wordt inderdaad goed geregeld (hoewel ik de verwarming niet op stand 5 moet zetten want dan wordt het inderdaad iets te heet onder mijn voeten...). Ik zal nog een meting doen om meer gevoel te krijgen van het warmteverbruik.

Maar is het dan zo dat er niet perse een verdeler met circulatiepomp in hoeft? Als ik op internet kijk dan wordt er namelijk alleen over installaties MET verdeler gesproken. Dit is ook een reden waardoor ik ben gaan twijfelen over de juistheid van de montage.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Ligt er helemaal aan hoeveel meter slang er op je RTL ventiel is geplaatst.
Hoe groot is je badkamer? En weet je hoe de slangen uit elkaar liggen?

Groeten b
 

TC

  • #5
De vloerverwarming ligt over een oppervlak van ongeveer 5m2 en de afstand tussen de buizen varieert tussen de 10 en 15 centimeter.

Overigens zou ik blij zijn als dit betekent dat er inderdaad geen verdeler tussen hoeft. Ik moet er namelijk een ingebouwd bad voor weghalen om bij het aansluitpunt te komen. Aan de andere kant ben ik wel bereid tot aanpassingen om de energierekening terug te brengen alsmede het risico te verklein dat de vloer beschadigd raakt door te hoge temperaturen.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #6
5m2. Dat kan gewoon met een RTL ventiel. Is ook de maximale oppervlakte.

Groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu