Nieuw onderwerp Reageren
Dirkmuis


Geregistreerd op
17-6-2011
Berichten: 41
Dirkmuis op 18 Maart 2020, 21:29   Vloerverwarming pomp
Ik ben offertes aan het opvragen voor het leggen van een vloerverwarming van zo'n 60-65 m2.

Nu heb ik momenteel 2 aanbiedingen:
1. Vloerverwarming met een Grundfos Alpha2 pomp + pompschakelaar.

2. Grundfos UPN3 pomp zonder pompschakelaar.

Beide zweren bij hun methode / aanbieding uiteraard maar voor mij is compleet onduidelijk waarom ik voor de een of de ander zou kiezen. Los van de prijs uiteraard.

Klusservice Klusidee
Klusservice Klusidee

Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen


Degooyer


Geregistreerd op
8-10-2011
Berichten: 1490
Degooyer op 18 Maart 2020, 23:35  
Bij een label A pomp is een pompschakelaar absoluut overbodig. Degene die u dat toch aanbiedt weet echt niet hoe een label A pomp werkt.
De nieuwste generatie Grundfos pompen en opvolger van de Alpha2 serie is de UPM3 pomp.
Dirkmuis


Geregistreerd op
17-6-2011
Berichten: 41
Dirkmuis op 18 Maart 2020, 23:53  
Aha dus een van de aanbieders gebruikt nog oude pompen.
Degooyer


Geregistreerd op
8-10-2011
Berichten: 1490
Degooyer op 19 Maart 2020, 08:09  
Beide typen zijn label A pompen (sinds 2013 mogen, volgens EU richtlijnen, geen oude pompen meer toegepast worden).
Voor beide typen is een pompschakelaar echt niet noodzakelijk.
Dirkmuis


Geregistreerd op
17-6-2011
Berichten: 41
Dirkmuis op 19 Maart 2020, 12:31  
Wat is de zin en onzin om er toch een tussen te zetten dan?
The headhunter
Specialist Elektra

Geregistreerd op
9-7-2005
Berichten: 17834

groningen
The headhunter op 19 Maart 2020, 12:57  
Oude gewoonten.

een label A pomp hebben allemaal een zeer klein verbruik.
de regelaar in de pomp mag in en uitgeschakeld worden echter is er een beperking in het aantal schakelingen per uur.
Zet je voor zo'n pomp een pompschakelaar dan....
1 kan het voorkomen dat de pomp te vaak in/uitgeschakeld word waardoor deze defect raakt.
2 het rustverbruik van de pompschakelaar in relatie tot het verbruik van de pomp juist zorgt voor een groter verbruik, de pompschakelaar verbruikt altijd energie.
Degooyer


Geregistreerd op
8-10-2011
Berichten: 1490
Degooyer op 19 Maart 2020, 13:36  
Aanvullend op de reactie van de @Headhunter nog het volgende.
De nieuwere series label A pompen passen zich automatisch aan aan het gebruik: zelflerend.
Zo'n cyclus duurt 14 dagen, dus als je zoiets met een pompschakelaar onderbreekt, verstoor je dat proces.
Een label A pomp "in ruste" consumeert nauwelijks meer dan het eigen gebruik van een pompschakelaar.
Auto-Geen


Geregistreerd op
20-3-2020
Berichten: 24
Auto-Geen op 22 Maart 2020, 11:56   Pomp schakelen
CV ketels schakelen na warmtevraag de pomp (A-label)uit.
Naregelinge vloerverwarming hebben een ketel en pomp relais.
Een pomp gebruikt in ieder geval meer energie dan een goede pompschakelaar.
Als je er een goed gevoel bij heb, gewoon toepassen.
Degooyer


Geregistreerd op
8-10-2011
Berichten: 1490
Degooyer op 22 Maart 2020, 12:01  
Doe gewoon waar professionals gemotiveerd over adviseren om het niet te doen!
Naar boven
Nieuw onderwerp Reageren
Pagina 1 van 1

Klusadvies: Vloerverwarming pomp

Klusadvies: Vloerverwarming pomp
Gerelateerde onderwerpen Reacties Laatste Bericht
Geen nieuwe berichten Vloerverwarming nodig? Ontvang gratis offertes en vergelijk. 0 20 September 2013, 12:49
Geen nieuwe berichten Sticky: STICKY Vloerverwarming 2 23 November 2017, 21:51
Pomp vloerverwarming schakelen met pomp ketel? 12 21 September 2010, 08:27
Geen nieuwe berichten Pomp vloerverwarming 4 22 November 2015, 21:27
Geen nieuwe berichten Vloerverwarming & pomp 3 27 September 2019, 11:39
Geen nieuwe berichten Pomp vloerverwarming. 14 17 Januari 2012, 22:59
Cv-pomp vloerverwarming 5 12 Januari 2009, 22:13
Vloerverwarming met pomp? 4 30 September 2008, 21:13