Nieuw onderwerp Reageren
Forum-op-orde


Geregistreerd op
10-2-2005
Berichten: 167
Forum-op-orde op 11 Februari 2005, 15:54   - VERWARMING PROBLEMEN - LEES EERST DIT VOOR EEN OPLOSSING
Beste vragenstellers,

Gebruik de zoekfunctie van het forum. Veel vragen zijn reeds beantwoord!

Heb je een probleem, dat lijkt op een probleem van iemand anders, ga dan niet verder bij de vraag van die ander, maar maak een nieuw onderwerp aan. Zo houden we de zaak overzichtelijk!

Als je een antwoord wilt plaatsen over een vraag die je kort of langer geleden hebt gesteld, zet het antwoord dan bij de betreffende vraag! Alle vragen schuiven netjes omhoog als er een antwoord gegeven is, dus jij Ún de beantwoorders kunnen altijd zien wanneer er iets nieuws is.

Als je een probleem hebt hebben de vakmensen een exacte aanduiding van de installatie nodig. Vermeld daarom van de volgende onderdelen altijd alles wat van toepassing is!

- cv-ketel, geiser, boiler: merk en typenummer

- thermostaat: merk en typenummer

- installatie: gelast / gefit / dunwandige pijp / slangen / 1 pijps-systeem

- soort kranen: open dicht / thermostaatkranen

- vloerwarming: type en aantal groepen

Omschrijf DUIDELIJK waaruit het probleem bestaat, wat er geconstateerd wordt en wat wel en niet nog werkt, wat je zelf al geprobeerd hebt.

Geef ook aan of er onlangs werkzaamheden zijn uitgevoerd aan het toestel of aan het systeem, en of er al dan niet onderhoud aan is gedaan en vooral: hoe vaak!

De antwoorden op het forum zijn gericht op de werkwijze en voorschriften in Nederland, maar zijn vaak ook van toepassing voor andere landen. Geef echter duidelijk in de vraag aan, indien de vraag betrekking heeft op een situatie in een ander land.

Indien je werkzaamheden aan/in apparatuur doet, werk dan altijd veilig en haal de spanning van het apparaat af en indien van toepassing, sluit het gas af!

Apparatuur leeg laten branden, terwijl er water in hoort te zitten is zeer schadelijk voor die apparatuur. Zet dus nooit een geiser of cv ketel aan terwijl er geen water in zit!

Houd er rekening mee, dat werken aan apparatuur die op gas, olie of een soortgelijke brandstof werkt, gevaren met zich meebrengt, vooral indien er onvakkundig aan gesleuteld wordt. Weet dus waar je aan begint, en twijfel je aan je kunde of begrip voor de gegeven uitleg, begin er dan niet aan, maar haal er een vakman bij. Vooral indien het gedeeltes betreft die direct met de brandstof te maken hebben en/of afgesteld moeten worden.

Wanneer het werk betekent dat onderdelen (tijdelijk) verwijderd moeten worden, noteer dan eerst hoe die onderdelen (aangesloten) zitten!
Handig is om van elke stap foto's te nemen.
Wil je een of meerdere foto's plaatsen kijk dan even hier en hier.

Heb je problemen, waardoor er een aardlekschakelaar uit gaat, los die problemen dan nooit op door het apparaat op een ongeaard stopcontact aan te sluiten.
Dit is namelijk LEVENSGEVAARLIJK!

Een opgelost probleem.. Kom nog even terug en post de oplossing. Daar kan iedereen van leren. Een bedankje voor de vrijwilliger die u hielp is natuurlijk altijd op zijn plaats!

Vaak krijgen we vragen van enkele woorden. En al kunnen we veel gerichte adviezen geven, helderziend zijn we (nog) niet! Wink

De door het Forum beantwoorde vragen zijn een indicatie hoe het probleem opgelost kan worden, ze vervangen nooit het oordeel van de deskundige ter plaatste. Het volgen van het advies is dan ook voor eigen kosten en risico, de beantwoorders noch de webmaster kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor de gevolgen van het advies.

Sommige merken en producten komt u vaker tegen op dit Forum dan andere, dit zegt echter niets over de kwaliteit hiervan, het geeft eerder een indicatie van de hoeveelheid verkochte artikelen.

Een diagnose, offerte of reparatie, die reeds gedaan is door een bedrijf of monteur, kan niet worden beoordeeld via dit forum. Het is op afstand niet vast te stellen of zo iemand zijn werk al of niet goed heeft gedaan, en de vakmensen op dit forum zullen hun collega's ook niet afvallen. Wel zal geprobeerd worden te helpen alsnog een oplossing te vinden.

De beantwoorders geven geen positief of negatief verkoopadvies. Er worden via dit forum geen materialen, onderdelen of (complete) apparaten verhandeld.

Er worden via dit forum geen adressen verstrekt van bedrijven of personen ten behoeve van het uitvoeren van klussen, reparaties of andere bezigheden.
Eventuele vragen naar zulke adressen kunnen verwijderd worden.

Directe positieve of negatieve reclame voor een bepaald merk, bedrijf of artikel of een verwijzing naar een Internet-site ervan wordt niet geaccepteerd. De site-administrator en de moderator(s) hebben het recht berichten, waarin dergelijke uitingen voorkomen, naar eigen inzicht te wijzigen of te verwijderen.

Klusservice Klusidee
Klusservice Klusidee

Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen


Naar boven
Nieuw onderwerp Reageren
Pagina 1 van 1

Klusadvies: - VERWARMING PROBLEMEN - LEES EERST DIT VOOR EEN OPLOSSING

Klusadvies: - VERWARMING PROBLEMEN - LEES EERST DIT VOOR EEN OPLOSSING
Gerelateerde onderwerpen Reacties Laatste Bericht
Sticky: Handleidingen verwarming / geiser / etc. 0 17 September 2006, 15:58
Geen nieuwe berichten Eerst de vloerverwarming of eerst de dekvloer? 1 06 November 2012, 22:24
Infrarood verwarming alternatief traditionele verwarming 2 19 April 2010, 17:39
Agpo econpact 3 225 eerst fout A1 nu F6 13 08 Februari 2015, 22:46
Geen nieuwe berichten Agpo ferroli megadens 4126 eerst warm water later koud 4 12 Oktober 2012, 16:16
Geen nieuwe berichten MegaDens 4126 geeft eerst warm water maar wordt daarna koud 0 05 Juni 2012, 23:14
Geen nieuwe berichten Hoe zet ik de verwarming uit? 5 09 Februari 2012, 19:53
Verwarming awb 3 10 Juli 2008, 23:42