Verwarming hitte verlies

Djanie

  • #1
Hallo,

Ik heb ergens gelezen dat je een bepaalde folie achter je radiator kan plakken waardoor hitte niet in de muren slaat en dit zou gas besparen.

Nu heb ik de folie gekocht en er stond op Eneco dat je een dubbelzijdige tape zou moeten hebben om de folie erop te plakken. Nu heb ik via internet een dubbelzijdige tape gevonden die goed zou zijn, maar omdat ik er toch zeker van wilde zijn heb ik de het bedrijf even gebeld. Zij gaven aan dat het met dubbelzijdige tape kan maar ook met aluminiumtape. De aluminium tape zou je dan over de randen moeten plakken op de radiator. Dit zou qua uitgaven wat goedkoper zijn. Zijn hier mensen die dit eerder hebben gedaan?

De dubbelzijdige tape die aangeraden is: dit.
En de aluminium tape: deze.

Alvast bedankt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Folie op de radiator of folie op de muur achter de radiator?
 

Djanie

  • #3
Wat is het verstandigst? Op de muur of direct op de radiator? Man van de webshop zei dat beide mogelijk was.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
Voor beide valt wat te zeggen, nadeel van op de radiator plakken is dat het afgegeven vermogen van de radiator verminderd. Op de kant van het folie kan het namelijk geen warmte meer afgeven. Als je genoeg vermogen hebt is dit geen probleem. Voordeel is dat het onzichtbaar is.

Als je het op de muur plakt zal je het sneller zien, behalve als je het kleiner maakt dan je radiator, maar in dit geval zal er dus aan de randen nog steeds warmte door je muur opgenomen worden.

Ik heb het zelf overigens op de radiator zitten.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #5
Wat voor muur heb je? Als je een geisoleerde spouwmuur hebt dan zou ik dit niet toepassen.
Heb je een enkelsteens buitenmuur, dan wel.
 

Djanie

  • #6
Pfoe, de muur is in ieder geval vrij dik ± 25 cm dik. Volgens mij ook geisoleerd. Maar je verliest er toch hitte door en alsnog is de folie handig ( werd met verteld).
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #7
Tsja, als je folie verkoopt wel. (mijn mening)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu