Zwevende Nul+ gevolg

DuGlenn

  • #1
Goedenavond,

Bij een klant had ik een zwevende nul in de groepenkast alle apparaten kapot en de wasmachine stond zelfs in brand,
Groepenkast geopend en inderdaad de nul was volledig verbrand, Draden vervangen dus je zou zeggen alles opgelost.

de volgende klacht was savonds opeens al het licht ging knipperen en de tv vielt uit, dus nog steeds een losse nul maar niet meer in de meterkast,
uit eindelijk in een verstopte doos achter een gipswand een lasdoos met verbrande nul

na een week belde ze weer hoorde ze geknetter boven het plafond ik boorde precies op die plek een gat 76 en ook hier in een doos verbrande nul leiding.

kan dit het gevolg zijn van die losse nul in de meterkast?
want je krijgt mischien wel 400v over je draad maar dat maakt niet uit, gaat er mischien ook een grote stroom lopen waardoor nu de lasdoppen van de nul volledig uit zijn gebrand?

zeg het me als ik het fout heb>> Als de Nul weg valt in een 3F systeem kan je tot 400volt op je 1F groep krijgen doordat de Nul wilt wegvloeien via een andere fase?

dus mijn vraag is eigenlijk waarom opeens die verbrande lasdoppen in die lasdozen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Toeval, die lassen waren al slecht voordat de nul los ging.De maximalke stroom blijft gewoon 16A echter de spanning kan 400v worden.

Maar als je professioneel bezig bent wat doe je dan op een DHZ forum met dit soort vragen.Bij mijn weten hoort dit bij je basis opleiding.
 

DuGlenn

  • #3
Omdat ik nog aan het leren ben en je leert op school niets over een losse nul hoor, dat leer je in de praktijk door het een keer mee te maken net als dit me eerste keer is :wink:
 

DuGlenn

  • #4
Ik weet ook wel hoe ik dit op moet lossen ik vroeg me eigen alleen af of er een verband was met die losse nul in meterkast en in de lasdozen wat ik al niet zo logisch vind
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu