Zwarte plekken op en tussen de terrastegels, bijna niet weg te krijgen

Mfrank66

 • #1
Beste mensen van Klusidee

Allereerst dank jullie wel voor het helpen van alle mensen al deze jaren, dat wordt zeer gewaardeerd.
Ik zit nu ook met een probleem. In onze tuin die op het noordwesten ligt, liggen vrij licht gekleurde tegels, beton met een laagje erover met gekleurde steentjes.
Hierop komt groene aanslag in de winter, logisch want dan liggen ze niet in het licht. Dit gaat er meestal wel af met de hogedrukreiniger. Tot twee jaar geleden geen probleem.

Maar nu komen er elk jaar meer en meer zwarte plekken tevoorschijn op de tegels, zie de foto's hieronder. Nou zijn die er bijna niet af te halen. Het lijkt me een soort korstmos of iets dergelijks maar het zit ongelooflijk vast, vooral bij de zijkant van de tegels.
Nou weet ik wet dat een hogedrukreiniger niet altijd even goed is voor tegels, maar deze zijn nog even glad als de dag dat ik ze kocht en ik richt eigenlijk nooit tussen de voegen waar nu wel de meeste zwarte plekken zitten.

Wat wel helpt: 30 seconden per zwart plekje met de vuilfrees op hogedrukreiniger OF 10 minuten per tegel met een oude handdoek en dan door middel van wrijving dit te verwijderen. Maar dat is echt een monsterklus en zeker niet elk jaar te doen. En wat we ook gemerkt hebben dat een tegel waar we een andere tegel een jaar op hebben laten liggen, de zwart plekken niet meer heeft. Het lijkt dus echt iets organisch.

Wat niet helpt: azijn, bleek, speciale algen en mossen reiniger van een merk met twee letters, branden en negeren :-(

Wat zou nog wel kunnen helpen want we weten het niet zo goed meer.
Wie heeft daar een idee over? Wat zouden de zwarte plekken kunnen zijn
Moet ik welliht andere tegels, hebben jullie bijvoorbeeld ervaring met keramishce tegels die minder og geen last schijnen te hebben van algen en mossen?
Alvast enorm bedankt voor het meedenken!

IMG_20210414_172712.jpg IMG_20210414_172723.jpg IMG_20210414_172727.jpg IMG_20210414_172731.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jackd

  • #2
  Terrastegel vernieuwer (van datzelfde of een ander merk) kan wel werken.
  Je smeert het erop en spoelt het niet af. Het effect is pas na een tijdje volledig te zien.
  Volgens mij is het ook een chloor achtig iets, het werkt wel anders dan hun terrastegel reiniger, dat deed op de tegel waar ik ze beiden geprobeerd heb zeker wel iets, maar daar waren ze allebei nodig. (niet tegelijk!)
   

  Mfrank66

  • #3
  iemand een idee wat dit voor zwarte troep is dan?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu