Zwarte beton tegels

Petervhl

  • #1
Wij hebben 2 jaar geleden bij ********* zwarte beton tegels gekocht,ze bevallen zeer slecht.
ze geven zo erg af dat kleine kinderen die veel op de grond spelen zo zwart als roet worden omdat de tegels zo af geven.
met deze klacht zijn we na een half jaar naar hen toegeweest,we kregen een boenmachine mee en we moesten er na het boenen een coating laag overheen doen,(op onze kosten natuurlijk) het heeft niks geholpen,speelgoed alles wordt gewoon zwart,zelfs onze hond (beagle)wat wit is wordt zwart van de tegels,we ergeren ons er groen en geel aan.
Wie heeft hier ook ervaring mee,wat kunnen we doen dat het niet meer afgeeft???


Naam van bedrijf verwijderd, mod.
 

Roelant1

  • #2
Wat voor soort betontegels zijn het precies?
Betontegels boenen vind ik een vreemd advies en wat voor soort coating zit er nu dan op?
Sowieso vreemd dat tegels afgeven, ik heb dat nog nooit meegemaakt.

Groeten,

Roelant.
 

Tiho

  • #3
Volgens mij is het hier ook wel eens langs gekomen als onderwerp, de tegels zijn dan niet in de kleur gemaakt. Later wordt de kleur pas aangebracht, dit zit dus alleen op de toplaag.
 

Petervhl

  • #4
De beheerder van de pagina haald de naam van het bedrijf weg als ik deze ga noemen, dus ik weet even niet hoe ik moet gaan doen ??????
Het zijn tegels die met een pigment op kleur gemaakt worden in een eigen productie ruimte. Ik ben er gisteren nog maar weer eens naar toe gereden en ze wisten me te vertellen dat in de bovenlaag van de tegel een soort slijtage optreed waardoor er stof gaat vrijkomen. Hij heeft me nu Jotun Oxan olie mee gegeven om te kijken of hierdoor de losse delen zich gaan binden. Om even op Tiho te reageren de tegels zijn door en door gekleurd en niet alleen de toplaag.
 

Haggo

  • #5
Hallo allemaal, ik sinds april jl ook deze tegels in mijn tuin liggen, en ik ben ook niet tevreden over deze tegel.
mij is ook jotun oxan olie aanbevolen, is er misschien iemand die dit al geprobeerd heeft. Ik zou hier graag de uitkomst van weten.
Groet,
Haggo
 

Valkon

  • #6
Tja , waarschijnlijk is er voor de kleuring graffiet poeder gebruikt .
Dit zal net als een potlood altijd afgeven.
Graffiet hecht of bind niet echt met andere matterialen zodat je hier eigelijk niets aan kan doen.
Dit probleem kan de fabrikant alleen oplossen tijdens de productie door een kunstharsdispertie toe te voegen in het betonmengsel.
 

Maartenimpregneer

  • #7
:D
gewoon impregneren ,kun je kopen bij elke bouwcenter heb het er zelf 2 keer op gebracht om voor zeker te gaan ,2 keer dun opgebracht en geen last meer van .
heb 1 gedeelte met goedkopere impregneer gedaan en ander gedeelte met duurdere impregneer (kleurverdiepend)resultaat is goed .
ene vlak met roller gedaan en het andere vlak met een spuit met pompje ,gaat wel iet wat sneller maar wel meer verbruik.
 

Elha

  • #8
@Maartenimpregneer: welk impregneermiddel heb je dan gebruikt? Ik heb transparante impregneer gebruikt voor het vocht- en vuilafstotend maken, maar het geeft nog steeds af. Wordt er helemaal gek van. Kinderen zien helemaal zwart als ze gespeeld hebben...
 

Leen123

  • #9
Ik heb dit idd ook, de kinderen worden zo zwart als ze buiten spelen - is frustrerend, dat werd er niet bij verteld bij de verkoop !
is er al een oplossing gevonden om dit tegen te gaan ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu