Zwarte aanslag bij verwarmingsbuizen en kunststof kozijnen

Evelien Var

 • #1
Ik hoop dat iemand mij kan helpen hoe dit veroorzaakt wordt en wat ik er aan zou kunnen doen. Afgezien van opnieuw de plafonds witten. Ik zou toch graag dit in de toekomst willen voorkomen. Ik heb last van zwarte aanslag boven mijn radiator buizen die lopen in de woonkamer en gang en keuken. De aanslag is niet te verwijderen op het plafond want wordt alleen maar smeriger het is geen vettige aanslag. Mijn kunststof kozijnen en ramen trekt ook een zwarte laag aan en is lastig schoon te maken, ( behalve het glas dat gaat goed ) onder raam zitten mijn radiators en daarboven nog een vensterbank nu is waar de meeste zwarte aanslag op mijn kunststof kozijnen zit vooral het raam waar een dubbele radiator is geplaatst ook mijn vensterbank aan de onderzijde wordt hier zwart ( mijn woonkamer bestaat uit 2 delen de woonkamer en eetkamer ) Ik heb onlangs een speciale borstel gekocht om helemaal tussen mijn dubbele radiator schoon te maken in de hoop dat dit zou schelen maar helaas. In de woonkamer gedeelte heb ik geen zwarte aanslag maar daar lopen ook geen verwarmingsbuizen maar ook hier komt op mijn kunststof kozijnen een zwarte laag niet zo erg als de eetkamer gedeelte. Ook in de keuken bij de radiator komt zwart op de tegels en kunststof kozijnen. Ik heb zelf ook al veel zitten googelen en kom uit op het fenomeen fogging. Ik rook niet in huis en heb mijn luchtventilatieroosters altijd open. Wel word er s'avonds een sojakaars gebrand. Ik hoop dat iemand mij kan verder helpen, want dit is niet fijn.

IMG_3397.JPG IMG_3396.JPG IMG_3398.JPG IMG_3411.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Dat zwarte is verontreiniging wat in de lucht hangt zoals stof, dit uit zich bij cv leidingen en radiatoren ivm dat de warme lucht opstijgt langs de muur
   
  • Informatief
  • Like
  Waarderingen: Jan en Evelien Var

  Evelien Var

  • #3
  Oke logisch verklaring, maar waarom zit er dan ook zwarte aanslag op mijn kunststof kozijnen zowel woonkamer als keuken. Zou een luchtreiniger van bv dyson helpen om de lucht schoner te krijgen van fijnstof en de uitstoot van kaarsen. Dit is geen fogging?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Ik ga met Marc mee.
  Vroeger toen de c.v. veel hoger opgestookt werd kwam dit veel vaker voor, ook bij gashaarden komt het voor.
  Schoonmaken met een doekje of borstelen helpt niet, dan strijk je het uit.
  Met een laag goede grondverf werk je het voor een aantal jaren weg.
   

  Evelien Var

  • #5
  Ik had ook gelezen om de cv ketel op 60 graden te zetten dat dit misschien kan helpen. Maar ik ben zelf een koukleum mijn cv staat in de avond op 22 graden en de cv ketel staat op 75 graden.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
  Dit komt inderdaad vaker voor.
  Vooral als er bv gerookt wordt of bv de frietpan of bakplaat regelmatig aan gaan.
  Word veroorzaakt door de vettige stof die rond dwarrelt.
  Zeker als er geen ventilatie afzuiging in het huis zit, of de afzuigkap nooit gebruikt wordt.
  Zorg ook dat er geen stof op de leidingen liggen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu