Zware lamp aan plafond! Hoe aan te pakken?

AagjeD

 • #1
Hallo beste mensen van het klusforum,

Ik ben onlangs verhuisd naar een eigen woning op de begane grond in Amsterdam Zuid (jaren '30 woning) en ik woon daar nu als 22-jarige studente alleen. Nu ben ik een klein meisje van 1.60mt en niet zo héél erg handig :roll: dus vandaar dat ik jullie hulp inschakel, om even mee te denkenl! Ik heb een grote zware lamp van messing en die wil ik graag boven de eettafel hangen. Nu weet ik niet zo goed hoe ik dat het slimste kan aanpakken -qua pluggen en ophangsystemen-. Ik zal wat afbeeldingen uploaden, voor een beter beeld en ook zit er een foto bij van het plafond, maaaarrr... ik heb echt geen idee welk materiaal het is. Ik ben al op de tafel gaan staan en ik geloof dat het een gips plafond is, want als ik er op klop, klinkt het vrij hol (bij het centrale ophangpunt niet, dat klinkt anders, dus daar zit een balk of iets dergelijks?) maar hij moet iets buiten het centrale ophangpunt komen te hangen (zie 3e afbeelding, met het knullige rode rondje) dus misschien maar even uitgaan van het ergste -zwakste materiaal.

De lamp is dus vrij zwaar, dus vandaar dat ik hem niet gewoon aan een haak in het plafond kan knallen (ik gok de stang zo'n 5 kg en de 2 glazen kappen ieder 3 kg. Vind ik vrij zwaar) Sorry voor het hele verhaal, ik hoop dat jullie er een beetje wijzer van worden!

Alvast heel erg bedankt!

Afbeeldingen: 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De lamp moet in elk geval aan een balk of lat komen te hangen, die zult u moeten opzoeken door te kloppen of door middel van een balkenzoeker.
  Het snoer kunt u met een boogje laten hangen vanaf aansluitpunt tot de lamp of door een leiding-gootje.
  Misschien kunt u een handige medestudent "op de kop tikken" om de klus te klaren. :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu