Zwaluwstaart platen, lichtgewicht mortel, inloopdouche

Caspar1990

 • #1
Mannen,

Ga volgende week het vloertje storten ( 3,50 bij 2 meter ) en wou even checken of alles in orde is, of er verbeteringen zijn.

zwaluwplaten liggen op houten balken ( 17 bij 6cm, 55cm uit elkaar hoh ), en rondom tegen de muur ligt randisolatie. Wil de platen vast spijkeren in het laagste gedeelte van de plaat.

Ik ga dus over de gehele ruimte lichtgewicht beton storten, en wil hier, op de ruimte van de inloopdouche na(rood in de tekening) rechtstreeks op te tegelen.

Dan wil ik in de inloopdouche ruimte van rechts naar links een afschot maken van zandcement, en het verschil van de 2 ruimtes afwerken met een drempel.

Ik wil het zo maken omdat ik dan over de gehele ruimte 1,5 a 2 cm beton ( en dus gewicht ) bespaar.

In de rand van het afschot leg in een rvs plaat zodat je niet tegen het afschot heen kijkt, er komt een glazen plaat voor als afscheiding van de ruimtes.

Is het oke om rechtstreeks over het licht gewicht beton te storten? ( wellicht eerst nog egaliseer cement erover heen ).

Zwaluwstaart platen liggen alleen in de badkamer, lopen dus niet door in andere ruimtes, deze platen aarden of niet? ( lees verschillende dingen ).

verder nog aanmerkingen of tips? Lees ze maar al te graag!

Groet!

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Caspar1990

  • #2
  Oh en nog een vraagje, moeten de afvoer pijpen perse een mantel ( grotere pijp ) eromheen hebben? anders moet er een 60mm pijp om mijn 50mm douche afvoer pijp heen, scheelt weer een hele centimeter in de vloer.
   

  Bettinaaa

  • #3
  Goedemorgen, hoe heb je het uiteindelijk aangepakt en nog steeds tevreden? Wij staan voor dezelfde klus, ben benieuwd!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu