Vloer badkamer / zwaluwstaart, max 4 of brio platen?

Ramona_loves_ya

 • #1
Wij willen van een slaapkamer een badkamer maken. We hebben een houten verdiepingsvloer en moeten dus de vloer verstevigen om hiervan een badkamer te maken. Nu kan dit op de traditionele manier met zwaluwstaartplaten en beton, maar wij zijn ook wat andere manier tegengekomen en waren benieuwd wat jullie ervaringen hiermee zijn. We zijn op zoek naar mogelijkheden om onze vloer zo laag mogelijk te houden, omdat wij een laag plafond hebben. Met zwaluwstaartplaten en beton komt er een heel aantal cm bij de vloer. De andere mogelijkheden die we tot nu toe hebben gezien/gehoord zijn MAX 4 Wapeningsplaten of brio platen. Hebben jullie ervaring met een van deze vloeren en het belangrijkste: zijn deze platen sterk/voldoende genoeg om een (groot) bad te dragen?

Alvast erg bedankt voor jullie reacties en hulp!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Eerst even checken of je balklaag voldoende sterk is voor een betonvloer en bad :idea:

  Zwaluw- of max platen zijn er voor gemaakt, dus dat zal het probleem niet zijn. Echter verstevigen ze de vloer niet!

  Brio platen is een heel ander systeem, dat is niet zonder meer in de badkamer toe te passen.
   

  Ramona_loves_ya

  • #3
  Wanneer is de balklaag voldoende sterk? Hoe check ik dat? Moet ik eventueel extra balken plaatsen?

  Wat vindt je van de max-platen? Ze zijn een stuk duurder , maar wel dunner dan zwaluwstaarten/beton. Is het de investering waard denk je?

  Bedankt voor je hulp!
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Aan de hand van de balkenschuif krijg je al een aardige indicatie. Of je plaatst de afmetingen, overspanning en h.o.h. maten hier.

  Of het het geld waard is mag je zelf bepalen. Ze hebben het voordeel dat er minder beton nodig is (bespaart geld en gewicht) en minder opbouwhoogte vraagt. Maar dat wist je al :D
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu