Zorgen over (mogelijke) lekkage

MarcieB

 • #1
2 jaar geleden nieuwe badkamer gekocht en laten installeren. Hele installatieproces was een absolute nachtmerrie. Regendouche werkte niet goed omdat er een knik in de aansluiting zat, plafond en muurtegels moesten er weer uit. Nog rottiger was dat de douche afvoer niet goed was gedaan, waardoor er water onder de vloer kwam, in de woonkamer er recht oder vervolgens het plafond naar de knoppen ging. Vloertegels zijn er toen uit gehaald, in de douche is de vloer meer aflopend gemaakt, nieuwe tegels erin en toen leek het goed te zijn. Echter, wat mij nu opvalt is dat op de plaats waar ze destijds de vloertegels verwijderd en nieuw ingelegd hebben, er een soort witte aanslag op de voeg zit. Ik zie ook dat de voeg daar op plaatsen kieren heeft. Dit zou niet van het huidige douchewater kunnen komen omdat we een waterontharder hebben. Kan het zijn dat dit nog van de lekkage destijds komt? En kan dit kwaad? Die kieren in de voegen lijken mij in ieder geval niet goed?

image1.jpeg image2.jpeg image3.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  zo te zien word na douchen ook niet droog gemaakt je ziet kalk aanslag op de douchescherm en trekt ook in voegen.
  En na 2 jaar zal er best nog wel garantie op zitten.
   

  MarcieB

  • #3
  Dank voor je reactie. Wat je op het scherm ziet is damp omdat de hete douche aanstond toen ik de foto nam. Verder zie je wat opgedroogde spetters van shampoo. Klopt wat je zegt dat vloer niet altijd gedroogd wordt (tieners), maar Ik heb net nog de waterhardheid gecontroleerd en die is kalkvrij. Dan kan het toch niet daardoor komen? Of wel? Zo’n kier in de voeg precies daar, kan dat door vochtwerking ofzo onder de tegel zijn ontstaan?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Als je het niet vertrouwd gewoon even die firma bellen.
  Het is moeilijk te bepalen op afstand.
   

  BertPleizier

  • #5
  Ook tieners kun je leren dat de douche uitgedroogd moet worden na gebruik ;-).
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu