Zonwering verzakt en sluit niet goed aan

ErikenAnne

  • #1
Hallo,
Wij kunnen best aardig klussen, maar van zonwering hebben we beiden geen kaas gegeten!
Wellicht dat iemand op dit forum meer weet!
Onze zonwering is de afgelopen jaren steeds lager (en ook scheef) komen te hangen en we komen er niet uit welke schroef / bout we moeten aandraaien om dit te corrigeren.
De cassette zelf is niet verzakt, maar als hij dicht is zie je goed dat de voorkant niet meer aansluit op de cassette aan de muur. Zijn de armen alleen verzakt dan? En is dat op te lossen zonder het hele ding van de muur te halen? Het weegt namelijk best wat...
Hopelijk snappen jullie wat ik bedoel, de foto's zullen het wel verduidelijken!

luifel.jpg

luifel2.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Geen specialist. Bedienen met de hand, dan zou ik even proberen wat er gebeurd als je het scherm dusdanig oprolt dat het doek aan de bovenkant van de buis wordt opgerold. Dus eerst helemaal uitrollen.
 

ErikenAnne

  • #3
Wij hadden inderdaad ook al gehoopt dat het zoiets is, maar helaas niet!
Als we het doek via onder oprollen, sluit hij dus nóg slechter aan!
Het enige wat enigszins helpt, is als iemand anders het omhoog tilt terwijl ik het oprol (het is een handmatige idd), maar ook dan sluit hij niet helemaal.
 
Laatst bewerkt:

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het doek is nu toch onderlangs opgerold. Aan de zijkanten van de balk die uitvalt zitten sparingen of nokken die die balk geleiden en er voor zorgen dat deze netjes in de kast aan de muur wordt getrokken.
 

ErikenAnne

  • #5
Het doek zit echt niet onderlangs opgerold, ik heb hem net nog opnieuw in en uitgerold om het na te kijken en ik heb hem heel bewust, boven de balk langs opgerold, helaas mag het niet baten.
Hij sluit ook al heel lang niet, dit is niet een probleem dat net ontstaan is, of af en toe is.
 

ErikenAnne

  • #6
Even opnieuw uit- en ingerold en een foto gemaakt, zoals je ziet gaat hij echt bovenlangs.

bovenlangs.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Dank je.
Duidelijk.
Zie je van die geleidingen of nokken aan de zijkant van de balk. In de rode cirkel zit iets en dat moet een functie hebben. Wordt het scherm of de balk daar naar toe of in gedraaid. Hier houd het voor mij een beetje op. Geen specialist. Wie weet komt er nog iemand.

luifel2 2 .jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu