Zonwering (screen) met smalle omkasting

Petra07

  • #1
Voor onze dakkappel ben ik op zoek naar een vlakhangende zonwering (screen) met een zeer kleine "omkasting" van 3 cm.

Het merendeel van de screens hebben een omkasting (dus het kastje waar het doek ingerold wordt) van minimaal 8 cm. Dit is te groot want dan komt het kastje voor de ramen, want van de lijst tot het boeiboord is slechts een ruimte van 3 cm.

Ook ben ik geinteresseerd in alternatieven om dit zonneprobleem aan te pakken zodat de kinderen op zolder kunnen slapen.
 

Henkvis

  • #2
Ben toch bang dat ze er niet veel dunner zijn....

En als ze voor de ramen zitten is dan het probleem dat ze niet meer open kunnen? Bij mijn vorige woning heb ik dat opgelost door de ramen aan de bovenzijde te laten scharnieren ipv rechter/linker zijde. Is me toen aangeraden door de zonweringspecialist en dat werkte zeer goed.
 

Mouse

  • #3
Misschien kan je iets doen met die verschuifbare panelen die tegenwoordig te verkrijgen zijn.
Dan hoef je alleen maar de rails te monteren en de panelen erin te hangen. je kan ze dan openschuiven als het raam open moet en volgens mij zijn ze redelijk eenvoudig te verwijderen (afhankelijk van het systeem)

een andere optie is de zonwering bevestigen op het kozijn dan kan het raam ook open als de zonwering ervoor zit. De vraag is of je dan niet gewoon een zonwerend doek over het raam kan gooien en dat goed vastzetten aan de onderkant van het kozijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu