Zonnescherm: vragen

Rtijink

  • #1
Hallo allemaal,

heb vorige week een 2e hands elektrisch zonnescherm van 5.75m breed en 3m. uitval opgehangen. Heb chemische ankers gebruikt en stukken draadeind, is allemaal goed gelukt:

Nu heb ik op dit forum gelezen dat de armen zo dicht mogelijk bij de muurbeugels moeten zitten om torsie van de vierkante buis tegen te gaan, in mijn geval zitten de armen midden tussen 2 muurbeugels en zie ik torsie ontstaan bij volledige uitval. Hoe ernstig is dit? Moet ik de armen verplaatsen?? De enige mogelijkheid is verder naar de buitenkant toe omdat anders de scharnierpunten tegen elkaar aan gaan komen bij het inklappen. Zie foto's:



Verder heb ik het verschijnsel dat als het scherm dicht laat gaan de armen over de onderste plaat van de bak heen 'schuren', opzich schuiven de armen dan wel naar binnen toe, maar het lijkt me niet zo te horen. Ik weet niet of het goed te zien is op de foto's:



We hebben de armen na het monteren iets laten zakken (middels de grote imbus die verstopt zit achter de die kleine imbus) zodat bij volledige uitval het uiteinde van het scherm op zo'n 2 meter hoogte hangt. Ik weet niet of de armen daarvoor ook al over de bak heen schuurden. Iemand een idee?

Kan iemand op de foto's zien van welk merk/type dit zonnescherm is en of dit een goede koop is geweest? Motor is van Somfy.

Sorry voor de vele vragen, maar ik ben graag zeker van m'n zaak, wil geen ongelukken hier

Alvast hartelijk bedankt!!!

gr. Richard
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je het goed wil doen moet je de steunen verplaatsen, niet de armen.

Voor het verstellen van de armen: lees eens wat topics door in deze rubriek, er is al het nodige over geschreven door Kluske.
 

Rtijink

  • #3
Dank voor de reactie.

Ik zie op dit topic Zonnescherm een antwoord, ik weet echter niet of de pen bij mij ook excentrisch is, iemand enig idee? bovendien twijfel ik aan welke inbus precies bedoeld wordt:


De muursteunen verplaatsen is dus eigenlijk overnieuw beginnen..., had hier eerder moeten kijken/vragen :oops:
Als ik alleen de armen verder naar buiten verplaats zo dicht mogelijk naar de buitenste muursteunen is dat niet voldoende?

Richard
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
De fabrikant heeft niet voor niets de armen op deze plek geplaatst.
De afstand tussen de armen wordt dan behoorlijk groot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu