Zonnescherm kast sluit niet

Bullsniper

  • #1
Na een verbouwing van enkele jaren geleden is de hellingshoek van mijn zonnescherm veranderd (minder schuin). Sinds die tijd sluit de kast niet meer goed. Afgelopen week heb ik het doek erafgehaald voor reparatie....dit lijkt mij een goed moment om ook de kast weer goed te laten sluiten. Echter krijg ik dat niet voor elkaar. De voorste kooplijst kan ik wel op en neer kantelen...maar welke afstelling ik ook pak...de kast sluit niet mooi.
Het zonnenscherm is van het merk Suncare en het is een gesloten kast.
Bijgevoegd enkele foto's van het probleem. Wie kan mij helpen??



 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Aan de voorlijst moet je deze toch kunnen instellen.
De montage steun aan de voorlijst moet te verstellen zijn zodat deze onder meer sluit.
Wellicht zit er bij dit type ook nog een verstelpunt vanaf de arm naar het montage punt op de voorlijst.
Zal dit begin volgende week even nakijken
Kun je een close-up foto van de voorlijst montage/arm maken
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3

Dan moeten de armen hier versteld worden. Ik weet even niet of je ze naar binnen of buiten moet schuiven.
*wgb*
 

Bullsniper

  • #4
Hallo Waldy en WGB

Bedankt voor jullie reactie. Er zitten idd bouten in de "gebogen kom".
Deze heb ik losgedraaid en de koof gekanteld....De ene keer wordt de opening groter....De andere keer (als ik hem voor mijn gevoel de juiste kant op kantel) wordt de ruimte kleiner (dit is goed)....echter voordat hij helemaal sluit komt de "gebogen kom" tegen de rol met het doek aan.(zie foto 3 in orginele bericht)..waardoor de kast dus niet helemaal wil sluiten. Ook zit hij aan de bovenkant dan iets te hoog. Ik heb voor Waldy nog een paar foto's gemaakt van de bevestiging van de "gebogen kom"aan de kooflijst


 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Om hem dichter in elkaar te krijgen of sluiten, zie foto 3 eerst post, moet je de armen horizontaal ietsjes naar links of naar rechts verschuiven.
*wgb*
 

Bullsniper

  • #6
Het naar links of rechts bewegen van de "arm met kom" geeft niet het gewensde resultaat. De "kom" blijft tegen de rol met doek aan komen.
Als ik de arm naar links beweeg dan wordt de afstand zelfs groter. Beweeg ik hem naar rechts dan komt de "kom"gewoon weer tegen de rol aan. Het openen en sluiten gaat dan ook met iets meer onnatuurlijk lawaai.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #7
Het horizontaal schuiven van de kom heeft niet vaak iets te maken met het sluiten van de voorlijst in de zin zoals het bij u is nl boven sluit hij en onder niet.
De kommen staan te veel naar binnen.
laat het scherm opengaan en zorg er voor dat het doek geheel slap hangt

Schrijf de kommen af zodat je ze later precies op de zelfde plaatst kunt vast zetten (links en rechts van de kommen een streepje zetten;
Draai de kommen los en gezien vanuit de zijkant van de voorlijst moet de onderzijde van de lijst naar de scherm richting gedraaid worden en boven dus van het scherm af.
Dit gaat het beste met 2 personen.
gevolg: scherm sluit onder meer en de kom zit verder van de bovenas
 

Bullsniper

  • #8
Hallo Waldy

Bedankt voor het meedenken.
Wat jij aandraagt heb ik dus ook al geprobeerd....echter voordat het schem de kans krijgt om aan de onderkant aan te kunnen sluiten zitten de kommen al tegen de buis met doek aan. De kom verplaats je namelijk niet..die zit statisch verbonden met de arm. Als ik de onderkant van de koof kantel dan is het helaas niet zo dat de kommen verder van de buis af komen te zitten. Tevens sluit hij boven dan iets te hoog.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #9
Ja, maar als je de kom los los maakt van de voorlijst kan je deze 180 graden draaien. Maak hem dan weer vast, raakt hij dan nog die as boven?
Voor mijn gevoel zit de arm uit het midden op de kom?
 

Kluske

  • #10
Sluit de kast wel aan de bovenkant? Indien dit niet het geval is laat dan de motor iets verder door draaien.
 

Bullsniper

  • #11
Ja hij sluit wel aan de bovenkant. Het is niet de motor.
 

Kluske

  • #12
Dan zul je toch weer met de voorlijst bevestiging moeten schuiven om hem sluitend te krijgen, het is allemaal millimeter werk en tijd rovend maar waarschijnlijk toch de enige manier.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu