Zonnescherm gaat alleen kort heen en weer

DirkM

  • #1
Ivm een verbouwing is mijn knikarmscherm van de gevel af geweest, heeft een week of 8 in de tuin gelegen en nu is ie weer opgehangen, maar hij doet het niet meer.

Het is een type Malibu met gesloten cassette die ik gekocht heb bij JVS. Ik heb er zo'n DC270A afstelkastje bij.

Aanvankelijk is het scherm nog iets open gegaan, maar daarna deed hij niks meer dacht ik.

Het enige wat hij nu nog doet, is als ik de stekker van die DC270A erin steek, dan de schakelaar op "omlaag" zet en enige tijd de groene knop indruk (seconde of 5 a 10 schat ik) dan gaat het scherm even heel kort heen en weer. Ik schat een cm of 2 dat hij heen en weer beweegt. soms 1 keer, soms ook 2 of 3 keer, dat lijkt een beetje willekeurig te zijn.

Heeft iemand enig idee wat er aan de hand is of wat ik hieraan kan doen? Kan ik bijvoorbeeld door elektrische weerstand te meten iets te weten komen over of de motor al dan niet in orde is, of goed aangesloten zit? Ik heb dat namelijk geprobeerd, maar ik meet oneindig weerstand tussen zowel bruin en blauw als zwart en blauw, dat hoeft niks te zeggen, maar misschien zegt het wel iets.

Iemand een idee?
 

Lehciam

  • #2
Ik heb daar een korte periode gewerkt als monteur en zij verkopen veel van hun producten voorzien van dat merk motoren en noemen dat dan huismerk. Naar mijn weten moet de motor na het aansluiten op de schakelaar gewoon weer functioneren. Het speciale kastje dat je hebt is om de motor af te stellen tijdens de montage zodat deze boven en onder stopt. De groene knop is om de motor in de programeer stand te zetten.

Waarschijnlijk heb je de motor d.m.v. de groene knop in de programeer stand gezet. Ik ben het vergeten maar het is een serie simpele handelingen die je met dat DC kastje in een bepaalde volgorde moet verrichten om de motor af te stellen.

Op de website van zonnescherm-discount kun je handleidingen vinden die je vertellen hoe je dat precies kunt doen.

Succes!
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Zoek op YouTube eens naar het kanaal van Somfy Academy. Daarom staat ook een filmpje hoe je een zonnescherm met programmeerkastje in moet stellen.

Overigens hoefde je zonnescherm helemaal niet geprogrammeerd te worden. Als er een stroomstoring is, is de spanning ook van je scherm af geweest. Zou wat zijn als je dan elke keer de motor opnieuw moest programmeren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu