Zonnepanelen en inductie met 1x25a

Madfool

  • #1
Hallo
Ben nieuw op het forum en zit met een vraag in mijn maag.
We gaan binnenkort zonnepanelen (4000wp)op het dak laten leggen en de installateur maakt dat ook voor elkaar in de meterkast dmv een extra aardlekschakelaar en groep.Ik heb momenteel een 1x25A aansluiting die kostenloos naar 1x35A kan worden omgezet.mijn bestaande groepenkast bevat nu 1 aardlek en 4 groepschakelaars.
Nu is mijn vraag aangezien de man van de zonnepanelen er een extra aardlek en groep bijzet,kan ik dan aan diezelfde aardlek nog 2 groepen 16A bijzetten voor de inductie?Of moet ik een 3x25A aanvragen?
hoop dat jullie mij wat advies kunnen geven
foto van de huidige situatie


gr
christiaan
 

Marcn88

  • #2
Inductie plaat kan op een 2x230 volt kookgroep maar dan moet je installateur er wel een aparte aardlekschakelaar en losse groep bij plaatsen en geen allamat
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
De rest kan ook wel een upgrade gebruiken.
 

Madfool

  • #4
Bedankt voor je reactie,maar heb ik dan genoeg aan 1x25 of 1x35 of moet ik wel naar 3x25? En weet jij ook wat dat ongeveer kost om dat te laten doen?
Gr
 

Madfool

  • #5
The headhunter,

Hahaha ja is nog een zeer oude meterkast :D
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Dit alles zou op 1x35A probleemloos moeten kunnen draaien maar aangezien de kast aanzienlijk uitgebreid gaat worden, dient er strikt genomen ook een hoofdschakelaar geplaatst te worden. Mi ben je dan beter af met een nieuwe kast vv hoofdschakelaar, 2× aardlekschakelaar met max 4 groepen per aardlekschakelaar, waaronder 1 2x 230v kookgroep.
 

Madfool

  • #7
Bedankt voor je reactie Sxnder en ben even aan het sneupen geweest en onderstaande foto bevat wat jij volgens mij zegt en kan dan inderdaad beter nieuw kopen dan heb je de kast ook weer netjes.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu