Zonnepanelen aansluiten geen leiding

Gizmo38

  • #1
Goedenmiddag

Ik heb een vraag vandaag zouden me zonnen panelen aan gesloten worden maar helaas ze kunnen vanaf de zolder niet naar de meterkast komen zie wel loze leidingen maar geen idee waar die voor zijn hoe kom ik daar achter.
Oja hun oplossing aansluiten door de regenpijp lijkt mij geen goede optie iemand ervaring mee.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je met meer personen bent: trekveer in de loze leiding en luisteren waar je hem hoort. Kan van alles zijn, bijvoorbeeld mechanische ventilatie (keuken), telefoon of antennekabel (woonkamer) of extra groep voor wasmachine of droger.

Je hebt gelijk dat het niet door de regenpijp moet.
Bij mij zit de kabel langs/door het trappenhuis.

Je spreekt over 'ze'. Als een bedrijf dit heeft aangeboden inclusief aansluiten, moeten ze dit ook waarmaken. Zeker als 'ze' van tevoren de situatie hebben bekeken.
 

Gizmo38

  • #3
Dank voor u Antwoord

Wij gaan zelf even zoeken hoe het met de loze leidingen zit met de trekveer.

Dit is inderdaad een bedrijf en dit was hun oplossing of een aparte groep boven plaatsen op zolder maar dat schijnt niet te kunnen voor de Ampere/Brandgevaar.Helaas dat heb ik hun ook gemeld waarom ze niet eerst de situatie zijn komen bekijken ze komen zaterdag terug en hoop dan zelf wat gevonden te hebben dat ze wel gewoon kunnen aansluiten.
 

Bart_WRX

  • #4
Karwei aangenomen = aangenomen. Niet van maar dat wisten we niet....

Het ligt ook een beetje aan jou. Als die loze leiding niet op je zolder uitkomt, en je wil geen opbouw-kabelgootjes dwars door je huis zul je naar een alternatief moeten zoeken.

Dat betekent een kabel over de gevel. Nou daar wordt het ook niet mooier op. Kabel door de regenpijp zou kunnen. Het hoort niet, maar als jij ermee instemt lijkt het mij geen probleem. Ze kunnen ook een nieuwe buis achter de regenbuis tegen de muur boren.

Laatst moest ik zelf een camera installatie aanleggen, toen ben ik ook verschillende keren door een regenbuis gegaan met kabel. Dit omdat het een huis was met uitgetimmerde dakgoten. Heb toen wel UTP kabeltjes in een gesloten buis gedaan.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Als je meerdere uiteinden van een pijp hebt kan je aan de ene kant een stofzuiger op de pijp zetten en aan de andere kant voelen / horen welke er zuigt.
 

Gizmo38

  • #6
Dank allen voor het mee denken

Inmiddels opgelost en zelf een nieuwe pijp aangelegd naar de meter kast.De panelen doen het nu prima.

Groet :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu