Zoneregeling + etageregeling - vloerverwarming op 2 verdiepingen

Peter_22

 • #1
Beste Klussers,

Wij zijn met een grote verbouwing bezig, waarin wij op de begane grond en eerste verdieping vloerverwarming willen plaatsen.
We willen hier wel zone regeling bij hebben. De begane grond mag als 1 zone gestookt worden, maar op de boven verdieping willen we wel per kamer kunnen verwarmen.

Het huis werd voorheen met alleen radiatoren verwarmd, dus de vloerverwarming is een nieuw fenomeen voor het huis. Dit betekent dus ook dat er in de woonkamer 1 thermostaat hangt voor het hele huis.

Nu zijn de zone regelaars redelijk vanzelfsprekend. Je zet op de verdeler een motor per groep en de thermostaten hang je per kamer. Nu zit het hem vooral in de begane grond. Hoe kan dit hier op aangesloten worden? Is hier een zelfde soort zoneregeling systeem voor nodig (maar dan ingesteld op 1 thermostaat), of kan de oude thermostaat hier nog voor gebruikt worden?

Het lijkt namelijk logisch dat wanneer de begane grond op temperatuur is, de huidige thermostaat de CV uit zal zetten, waarbij de nieuwe zoneregling op de 1e verdieping niet veel te zeggen zal hebben over de CV.

Wat zijn de beste keuzes om hierin te maken?
Alvast bedankt voor het meedenken!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Een zoneregeling is iets anders dan een na-regeling.

  Trouwens: In de oude situatie werd het boven ook niet warmer als er beneden bij de thermostaat geen warmtevraag was.
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #3
  Het is simpel, voor elke ruimte een zone reserveren dan kun je alles afzonderlijk regelen.
  Ook de woonkamer.
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #4
  neem voor de woonkamer 1 klep in de aanvoer van de verdeler die geregeld wordt door de thermostaat beneden, als deze klep is geopend kan de regelaar of een eindcontact in de klep de wp aansturen.
  voor boven neem je elke kamer 1 thermostaat met op elke zone 1 klep
   
  • Like
  Waarderingen: Peter_22

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu