Zolder betonnen vloer gedeeltelijk ophogen

Dchut

 • #1
Deze week is er bij ons een dakkapel geplaatst. Erg mooi en erg veel ruimte winst. We zijn hier heel blij mee.

Echter achter het oude knieschot is de vloer niet doorgestort. Waardoor deze 6,5 cm lager is dan de rest van de vloer. Deze willen wij graag ophogen. Echter twijfel ik over de beste manier. Ik dacht zelf aan de volgende stappen.1. zijkanten aftimmmeren gelijkwaardig aan knieschot waardoor een soort van stortbak ontstaat.
2. Polystyreen plaatsen tegen het hout? voor het uitzetten van het beton tegen te gaan of is dit niet nodig / is hier een beter iets voor?
3. grond primen en vervolgens wat storten?
Zandcement? Vloermortel? Lichtgewicht beton? Egaliseer?
of een combinatie. Het lijkt bij de huidige vloer of deze eerst is aangesmeerd met beton en daarna een zandcementvloer is gestort? Er moet 6.5 cm worden opgehoogd dus ik twijfel welk product het beste is.hopelijk kan iemand mij helpen met mijn vragen
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Zijkanten dichtzetten. bij voorkeur op afwerk hoogte.

  Hout afschermen met plastic, zodat het water uit het cement niet in het hout getrokken word voordat het hard is.

  Beton instrijken met een papje van cement.

  Zandcement in de ruimte gooien, je kan nu met een lat afsteunen op de bestaande vloer naar de latten langs de zijkant afrijen zodat alles even hoog word.

  Succes.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Heb je heel het knieschot weggehaald? Heb je gecontroleerd of dit dragend is? De beplating hoort ook bij het dragende deel.

  Als het alleen een bergruimte achter het schot is, is een hoogteverschil niet belangrijk, hooguit dat de vloer vlak is. Wat egaliseer is dan makkelijk, of een stukje vloerbedekking, of zeil. Op gelijke hoogte kan met zandcement, zoals headhunter vertelt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu