Zetten Acryl bad - hangt op hoeken

DCB

  • #1
Hoi,

Tijdje geleden al wat vragen gesteld over het plaatsen van een bad. Bad plaatsen - Hoe bouw ik het bad het beste in

Het staat nu bijna, maar ik verwonder me toch nog over een ding.

Het is een acryl bad en je ziet op dat de randen licht bol lopen, dus als je het bad precies in een omkisting laat zakken, hangt ie min of meer op z'n hoeken.

Nu hebben jullie me verteld dat ik het bad vol met water moet stellen, dan zal waarschijnlijk die bolling eruit getrokken worden, echter ik maak me zorgen dat als het bad leeg is het weer terug gaat naar z'n oude vorm en de randen niet meer mooi op de kit aansluiten en de pootjes van de vloer komen.

Als jullie me hier nog helderheid over kunnen verschaffen, graag!

Bedankt.
 

Michiel_H

  • #2
De basis van de draagconstructie zijn en blijven de pootjes. Je moet dus eerst het bad op de pootjes stellen en dan de rest er lichtjes onder zitten (bij voorkeur met een gevuld bad). Dat is ter extra ondersteuning en stabiliteit. Het moet niet de functie van de pootjes overnemen. Als dat je werkvolgorde is dan zullen de pootjes nooit omhoog getrokken worden. Laat het bad dus niet in een "omkisting zakken" maar bouw deze er omheen nadat je de pootjes nauwkeurig hebt gesteld.
 

DCB

  • #3
Ok helder, maar wordt die bolling dan nog recht getrokken? Ziet er toch niet uit?

En is het normaal?

Bedankt.
 

Michiel_H

  • #4
Ik ken de bolling niet zoals jij 'm omschrijft. Als het echt iets extreems is zou ik het eens bij de leverancier navragen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu