Zelfklevend printpapier verwijderen op IKEA kast

Frank O.V.

 • #1
Hallo,

Ik ben in bezit van een IKEA kast waar stickers gemaakt van zelfklevend printpapier meer dan 10 jaar lang op hebben gezeten. Ik heb geprobeerd deze te verwijderen wat echter (geen verrassing) erg moeilijk ging en veel tijd kost.

Wat is nu de makkelijkse manier om zoiets toch te verwijderen?

20210325_200516.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #2
  De haarfohn erop? niet heet stoken, alleen warm, wat is dat exact voor sticker?
   

  Frank O.V.

  • #3
  Ja weet het niet helemaal zeker. Volgens mijn moeder die ze er dik 10 jaar geleden opgeplakt heeft is het zelfklevend printpapier. De buitenkant voelt ook als papier aan en niet glad.
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Ik zou eerst proberen warm te stoken en dan voorzichtig er af pulken, eventueel met een krabber, hoewel dat als je niet uitkijkt beschadigingen op kan leveren. Of natmaken en de papierlaag er af poetsen, en dan met wasbenzine de stickerlaag verwijderen, dit is een beetje uittesten vrees ik.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Als de buitenkant aanvoelt als papier, dan is het waarschijnlijk gewoon een printeretiket geweest. En dan is er een goede kans, dat wanneer je het oppervlak (inderdaad) insmeert met wasbenzine en even laat intrekken, de lijmlaag loslaat. Insmeren en na een tijdje intrekken een puntje optillen om te kijken of het makkelijk verwijderd kan worden. Anders nog wat meer erop doen (met een doekje of watje, ook weer niet te veel natuurlijk.

  Wasbenzine is brandbaar dus tijdens het werk ventileren en geen lichtschakelaars aan of uit zetten.
  Maar wasbenzine is beslist niet zo agressief dat het de onderlaag van een Ikea kast aantast, dat in tegenstelling tot alcohol, thinner en aceton.

  Als je het eerst nat maakt, kan de wasbenzine niet intrekken. Beter eerst met wasbenzine proberen en als dat niet gewerkt heeft, na verdampen alsnog met water proberen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Ik heb goeie ervaringen met wd40 erop spuiten of met een lapje laten intrekken en met een glasmesje de sticker eraf steken/schuiven.
   
  • Like
  Waarderingen: martin07

  martin07

  • #7
  zoals hierboven wd 40 anders aceton of Zippo vloeistof zelf doe ik eerst een test met een wattenstaafje wat vloeistof erop dan rustig erover heen gaan en kijken welke je nodig hebt.
   

  wallee9000

  • #8
  Wasbenzine met een doekje opbrengen. Even laten intrekken en wegpoetsen en eventueel nog wat wasbenzine gebruiken.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  3
  Gerelateerde onderwerpen
  Keukenhaakjes verwijderen (zelfklevend)

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu