Zelf heipalen maken

Wil je op basis van inschatten of op basis van reële gegevens. Een rapport is ook zeker een goede en reëlere meting ipv inschatting van draagkracht van de grond
 
Laatst bewerkt:
Als je een gat van 3 meter diep hebt, is de draagkracht van het zand op die diepte niet op een doe-het-zelf manier te bepalen?

Ik kwam een 83 cm sondeer machine tegen, dan heb je wel een doorgang van 90 nodig.
 
Bedankt voor alle adviezen. Ik ga een constructeur inschakelen. Dit lijkt mij nodig.

En ook bedankt voor jullie adviezen hierover. Ik had er nog nooit van gehoord. Ik ken veel mensen in de bouw en die bouwen gewoon. Ik hoor ze nooit over een constructeur. Wel degelijk, dat wel.

Vooral wanneer ik lees dat aannemers ook aan de slag kunnen gaan zonder constructeur, dat het dan ook fout kan gaan en het dan nog steeds de verantwoordelijkheid van de eigenaar is.

De palenboer raadpleegde wel het Dinoloket.

Ik ga morgen dus eerst zelf een tekening maken, documenteren wat ik wil, wat foto's maken etc. Even goed voorbereiden voordat ik naar de constructeur toe ga.

En goed nieuws: mijn grondboor met een diameter van 18cm heb ik 3 meter in de grond gekregen. Onder mijn huis en garage is zand. Ze moeten het met de bouw helemaal hebben uitgegraven en dan zand gestort. Aan de andere kant kom ik veel klei tegen als ik boor. Maar ik kom toch nog zo'n 70 centimeter in het zand tot ik water tegenkom. Het is een mooi rond gat en daar kan zo beton in! Ik wacht er nog even mee. Ik heb 2 gaten geboord op plekken waar niet per se een paal hoeft. Ik wil gewoon meer palen maken dan nodig. Mijn bedoeling is om 10 palen te maken in totaal.

Eerst maar even naar de constructeur
 
De diameter van de boor is dus wel anders dan ik dacht in mijn originele bericht. Ik moest hem ook nog even opscharrelen omdat ik hem niet bij de hand had.
 
Normaal heb je geen idee wat constructeur doet. Je zegt nu dat het je niet eerder opgevallen is.
Die gegevens cq berekeningen zijn voor voor de laatste tekeningen worden gemaakt vaak al berekend eventueel aangepast in tekening voordat tekeningen naar klant of aannemer gaat. Derhalve blijft opdrachtgever altijd verantwoordelijk
Constructeur maakt daarom vaak aparte tekeningen met tekening als onderlegger. Vaak zijn er daardoor meerdere tekeningen of plattegronden.

Ben heel benieuwd wat de uitkomst gaat zijn
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan