Zehner Stork Comfofan perilex: zwarte draden verwijderen?

AndreM

  • #1
Ik heb een Zehner Stork in mijn nieuwe huis. Hij is aangesloten met een perilex. In de keuken zit een driestandenschakelaar . Daarnaast is er een draadloze afstandsbediening.ik wil de de draadloze afstandsbediening in het vervolg gaan gebruiken. Ivm verbouwen van de keuken komt de driestandenschakelaar schakelaar te vervangen.

In de driestandenschakelaar zitten twee zwarte en een bruine draad.

Mijn vraag: kan ik de zwarte draden ongestraft uit de perilex halen? Mijn idee is dat de ventilator dan nog op één constante snelheid draait en dan geregeld wordt met de draadloze afstandsbediening.

Mijn aanname daarbij is dat de bruine draad in de wcd van de perilex en in de driestandenschakelaar beide zijn aangesloten op het electriciteitsnet. Ik weet niet of die aanname klopt.

tweede topic verwijderd - mod
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Waarschijnlijk gaat dat wel werken. Ik zou het we eerst even testen, voordat je begint aan je keukenverbouwing.
 

AndreM

  • #3
OK. Dank je, dus als ik de twee zwarte draden uit de perilex wcd verwijder hoef ik dus niet bang te zijn voor kortsluiting of ander ongerief.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Nee. Kortsluiting kun je niet krijgen. Mogelijk dat hij dan niet meer draait, omdat hij geen spanning krijgt. In dat geval zou je toch het aansluitschema erbij moeten pakken.
 

AndreM

  • #5
Dank jullie wel. Heb de twee zwarte draden verwijderd. De Comfofan ging zoals gehoopt op de middelste stand draaien. Ik kon 'm vervolgens met de draadloze afstandsbediening in snelheid aanpassen. Blij mee! Thnx
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu