Zeepborden uit Siemens SL66T373

Motorrijdertje

 • #1
Sinds enkele weken hebben halen wij uit onze schone vaat 1 of 2 borden waar aan de onderzijde (bedoel onderzijde zijkant, want ze staan op de zij natuurlijk) nog sporen zitten van zeep. Valt bijna niet op, maar het is in het licht wel zichtbaar. Met eten op je bord ook erg proefbaar (Nederlandsch?)
De vaatwasser heeft natuurlijk al een leeftijd (2007) en draait elke dag zeker. Dus rond de 5000 beurten en bijna 14jr oud.

De vaat is wel gewoon schoon, filters haal ik elke 2-3 maand eruit en reinig deze. Alles lijkt gewoon te werken. We hebben kalkvrij water dus gebruiken los poeder (erg weinig ivm kalkvrij water).

De borden met zeepsmaak staan wel altijd in het verlengde van het zeepbakje, echter heb ik ook al getest met zeep op de bodem leggen van de machine. Zelfde resultaat.
Welke expert kan hier soep van maken en mij adviseren.

Alvast dankt voor de reacties!
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kluskoppel

  • #2
  Heb je de soda methode al eens geprobeerd? Zie hier, laatste bericht helemaal onderaan.
   

  cool1

  • #3
  Zou het kunnen zijn dat de sproeiarm niet voldoende water doorlaat? zo wordt het een soepzooitje denk ik. Kijken eens in de sproeiarm of zich daar vet en vuil verzameld heeft ?
   
  • Like
  Waarderingen: Kluskoppel

  Motorrijdertje

  • #4
  De spoelarm is helemaal schoon. Open gehad en keurig schoon. Draait ook soepel rond.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Motorrijdertje

  • #5
  Kluskoppel schreef:
  Heb je de soda methode al eens geprobeerd? Zie hier, laatste bericht helemaal onderaan.
  Ga ik proberen, laat het nog even weten of het heeft geholpen.
  Thanks!
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #6
  Motorrijdertje schreef:
  Draait ook soepel rond.
  Dat moet tijdens het wassen , dus niet een slinger geven en zeggen dat hij soepel draait want dat is bijna altijd wel zo....
   

  cool1

  • #7
  Inderdaad. Het gaat er natuurlijk om dat de arm draait en het water ook keurig verdeeld cq rondspuit. Juist omdat de onderranden van borden niet netjes uit de strijd komen zou ik in die richting zoeken.
   

  Motorrijdertje

  • #8
  S.oldeerbout schreef:
  Dat moet tijdens het wassen , dus niet een slinger geven en zeggen dat hij soepel draait want dat is bijna altijd wel zo....
  Ja, dat klopt. Snap ik ook. Tijdens een wasbeurt heb ik de vaatwasser opengetrokken. Zowel bovenste als onderste spoelarm draaien dan nog even door. Deze werken dus naar behoren.
   

  cool1

  • #9
  Zet de borden terug op plaats delict in de vaatwasser : kijk dan welke gaatjes in de spoelarm de plaats delict passeren . Vervolgens die gaatjes aan een nader onderzoek onderwerpen. theoretisch is het mogelijk dat een gedeelte wel werkt en spuit waardoor de arm inderdaad draait maar op de gewenste plaats onder de bordenranden nauwelijks water uitkomt ?
   

  Motorrijdertje

  • #10
  All, thanks voor het meedenken. Het is niet de spoelarm, de soda oplossing bracht ook geen oplossing. Een helder moment wellicht wel. Ter hoogte van het zeepbakje zit ook de glans. Aangezien zeep op de bodem niet hielp, en ik nu bedenk dat de glansspoelmiddel de laatste tijd wel erg snel op is ging er een belletje branden. De rubber ring van de glansspoelklep! Deze lijkt na al die jaren ingedeukt. Ik heb gelijk een nieuwe ring besteld en ga deze wanneer hij binnenkomt gelijk plaatsen.

  Klinkt plausibel toch? Keep you posted!
   

  Motorrijdertje

  • #11
  Problem solved. Nu 2 wasbeurten met een nieuwe rubberring voor de spoelglans (4,95) en een prima resultaat! Erg blij mee, voor dat bedrag koop je geen nieuwe. Hopelijk nog een paar jaar lol van. :)
   

  cool1

  • #12
  Leuk om dit te horen. U heeft vast en zeker een podiumplaats gekregen binnen de keukenmuren ?:hup:
   
  • Like
  Waarderingen: Motorrijdertje

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu