Zeepbakje Siemens vaatwasser gaat niet open

Marc0

  • #1
Ik heb laatst een tweedehands Siemens vaatwasser gekocht.

E-Nr.: SE25260/07
FD: 7712 370144

Machine werkt prima, maar heeft één mankement (wist ik van tevoren): de deksel van het zeepbakje gaat tijdens het programma niet open. Nu is dat natuurlijk geen enorm probleem, het poeder wat ik erin doe lost toch wel op, maar het zou toch leuk zijn als het zou werken.

Het mechanisme lijkt op zich goed te werken, als ik het pennetje indruk springt het deksel braaf open. Er zal dus wel iets mis zijn met de aansturing van dit mechanisme. Is dit eenvoudig te verhelpen?
 

Marc0

  • #2
Nog een vraagje: naast het zeepbakje, niet het spoelglansreservoir maar aan de andere kant, zit nog een soort kamertje. Toen ik daar in keek viel me op dat er wat smurrie in zat. Wat is dat voor kamertje (AquaSensor ofzo?) en zou het kwaad kunnen als ik daar een kopje warm water met soda in giet en een tijdje laat staan zodat die viezigheid oplost?
 

Jgdejonge

  • #3
Hoe doe je de zeep er in ???(in het bakje of gewoon in de vaatwasser zelf???)

kan het niet zijn dat de bovenste rek de deksel van de zeepbakje af klemt?

groetjes arjan
 

Marc0

  • #4
Ik doe het nu maar gewoon in de machine zelf en niet in het bakje, aangezien dat gesloten blijft lost vaak niet alles op en blijft er een kleverige massa achter in het bakje als het programma is afgelopen. :P

Dat zou kunnen als het zo'n bakje was met een deksel dat naar boven toe openspringt, maar het is een deksel dat naar de zijkant toe openschuift (of tenminste, dat zou moeten).
 

Henny

  • #5
Mogelijk dat de actuator (een onderdeel welke het mechanisme van de zeepbak ontgrendeld) defect is en/of de triac op het schakelmoduul verbrand is.

Als je de metalen voorplaat van de machine verwijderd zie je in het zeepbak-mechanisme de (rood/bruine) actuator zitten.
 

Marc0

  • #6
Ok. Hoe verwijder ik de voorplaat van de machine? Er zitten verschillende torx-schroeven in de deur, welke daarvan moet ik dan losdraaien? Bedankt!
 

Henny

  • #7
Verwijder eerst het keukenpaneel.

Verwijder nu aan beide zijden van de deur de drie onderste schroeven.

Je kan nu de metalen voorplaat van de deur verwijderen.

(het bedieningspaneel niet demonteren)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu