Zanussi LED foutmelding

Golddragonmyth

  • #1
Kan iemand mij vertellen wat de foutmelding 5x rood, 2x geel betekend op de wasmachine?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Mijn glazen bol zegt: waarschijnlijk motorprobleem, bijv. koolborstels defect (fout E52).

Maar veel meer valt er niet over te zeggen zonder de gegevens van het typeplaatje.

Er is namelijk door Zanussi meer dan één model wasmachine gefabriceerd. :?
 

Golddragonmyth

  • #3
Waar kan ik dat typeplaatje vinden? Hierbij wat foto's van het front van de wasmachine, en een nummer dat ik op de achterkant vond.


 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het typeplaatje zou normaal gesproken ergens in de deuropening moeten staan. e sticker die je hebt gefotografeerd geeft echter al enige informatie rpijs. Het zou gaan om de ZWG5145 met PNC 914521902.

Daarvan heb ik geen exacte technische documentatie. Wel is mijn indruk dat de machine nog niet zo heel oud is, misschien net nog (of net niet meer) in de garantie.

Je zou óf zelf even de koolborstels kunnen checken (is tamelijk vaak op het forum beschreven) of er iemand bijhalen. Maar wacht in elk geval tot een van de specialisten op witgoedgebied je vraag leest, die zijn er veel beter in dan ik en hebben meestal ook de juiste documentatie. :wink:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Misschien de volgende keer even de moeite nemen de foto's normaal te plaatsen. :?
 

Golddragonmyth

  • #6
Sorry, ik zag inderdaad te laat dat de foto's omgekeerd op de site kwamen. Op mijn laptop stonden ze wel goed, heel raar.

Ik wacht nog even af of er inderdaad een van de specialisten reageert, alvast bedankt voor jouw reactie. De machine is volgens mij toch al een paar jaar oud, dus wel buiten de garantie.
 

Golddragonmyth

  • #7


Hier het typenummer van mijn wasmachine. Kan iemand mij verder helpen? Ik hoor veel over koolborstels die vervangen zouden moeten worden, zou dat bij mij ook het geval kunnen zijn met foutcode 5x rood 2x geel? Zo ja, hoe vervang ik die borstels dan?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu