Zanker Intimat trillingsdemper centrifuge gescheurd

ArnoldR

  • #1
Apparaat ID:

Fabr.: Zanker mod. Intimat EZ 5/L
E-nr. 605 334 901
Type E-WA 0005
F-nr. 033 21825
Centrifugemotor: AEG EB102D28/2-BR

De flens van de centrifugemotor is met vier trillingsdempers aan de ketel van de machine opgehangen. Eén van de trillingsdempers is door midden gescheurd waardoor de trommel niet meer in balans is (en dus niet gebruikt kan worden). Waarschijnlijk moeten alle dempers vervangen worden (gelijke veroudering). Van onderen de motor losschroeven ziet er eenvoudig uit. Ik zit met de volgende vragen:

Kunnen de trillingsdempers aan de onderzijde van de ketel losgenomen worden of moet de hele bovenkap er af, centrifugetrommel van de motor los nemen enz.?

Zijn de trillingsdempers nog verkrijgbaar, zo niet is er misschien een redelijk alternatief?

Als de kunststof afdekkap er af moet kan dan het bedienframe blijven? (hierop zitten schakelaars en wasverzachtervulpunht met slangen)

De ventilator van de centrifugemotor heeft de slang tussen centrifugeketel en afvoerpomp doormidden gescheurd toen de motor bij de laatste actie uit het lood sloeg. Is zo'n slang nog makkelijk te verkrijgen?

We zijn erg aan deze fantastische wasmachine gehecht. Jaren geleden heb ik het aandrijfwerk van de wastrommel gereviseerd en dat ziet er nu nog als nieuw uit.
 

ArnoldR

  • #2
Inmiddels ben ik er achter dat het defecte onder deel een "Gummiaufhänger für Wäscheschleuder (art. nr. 004006)" is met een lengte van 40 mm en M6 draadeinden aan beide zijden. Prijs ca. € 4 incl. MWst.

De vraag of ik hem van onderen kan losmaken zou dan gewijzigd kunnen worden in de vraag of de moer aan de bovenzijde in de ketel vast zit of dat het een losse moer betreft.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Die rubbers zijn nog wel verkrijgbaar.

Ik haal de machine in eerste instantie niet los, eerst de rubbers allemaal in het midden doorsnijden, dan kan de centrifuge naar de zijkanten gedrukt worden en kunt u met een dopsleuteltje bij de moeren van de rubbers aan de binnenkant.
Aan de onderkant de rubbers met een waterpomptang laten vasthouden en de moeren eraf draaien, meestal lukt dat.

Lukt het niet dan moet het bovenblad eraf, let ook op de verdekte schroeven onder een paar dopjes, de dopjes verwijderen.
 

Henny

  • #4
AEG bestelnummer (ophangrubber recht 4cm ): 899.645.187.340-1

Europart/Beekman: 1.00.45.03-1 (zakje a 4 stuks)

Altijd alle vier rubbers vervangen, anders zal het nieuwe rubber voortijdig gaan scheuren, daar de andere rubbers uitgerekt zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu