Zanker Intimat deLuxe Automatic

Moniquek

  • #1
Ik heb een Zanker Intimat Automatic. Een oude bovenlader dus. Ik zou jullie graag meer info willen geven over typenummer en dergelijke, maar het plaatje achterop is dusdanig vervaagd dat het echt niet meer te lezen is...

De ophangrubbers van de centrifuge zijn versleten. Eentje was er doorgebroken, dus ik ben ze nu alledrie aan het vervangen. De onderste moeren krijg je zonder problemen los, maar de bovenste zitten echt heel heel vast. Hoe krijg ik deze los???

Of: hoe krijg ik de motor van de centrifuge los? Er zit een centrale moer, die heb ik al losgehad, maar de motor komt dan niet los van de centrifuge..

Kan iemand mij helpen??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat is een rotklusje, zelfs voor een monteur, ik zou u willen aanraden het niet zelf te doen, er zitten overigens 4 rubbers in.
 

Moniquek

  • #3
Nou het vervangen is niet zo'n rotklus, ware het niet dat de rubbers afbreken en dus de bovenste helft lastig los wil.... ik kan me overigens niet voorstellen dat er vier rubbers in zitten, ik kan er echt maar drie vinden!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik heb ze vaak moeten vervangen, de centrifugetrommel zit in 95 % van de gevalllen muurvast op de as.
Door de trommel helemaal opzij te drukken kunt u er met een verlengde ratelsleutel wel bij, iemand anders moet het rubber aan de onderkant tegenhouden maar dat lukt vaak niet.
Wat wel eens wil lukken is een betonijzerschaar op de moeren zetten en de moeren splijten, hier is net genoeg ruimte voor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu