Zanker Intimat de Luxe, ENR 604 2000 011; FNR 035 20874

Case Klus

  • #1
Machine geeft problemen met centrifugeren. Moet vaak met de hand een zet worden gegeven en slaat dan soms, na herhaalde akties, na een droge klik weer aan. Bij (bijna) lege centrifuge komt dit probleem minder vaak voor.
In een algemene beschrijving is sprake van problemen met de toerentalregeling (maar als die draait is daar geen probleem mee) en/of onbalansregeling. Daarvoor komt wordt ook problemen met een relais aangedragen. Kan best, maar aangezien het een bovenlader is met gescheiden centrifugetrommel met eigen motor zonder duidelijke afzonerlijke onderdelen, weet ik niet waar aan te beginnen. Motor uitbouwen en op bepaalde manier testen? Gezien het steeds voorkomen van de 'nodige' klik om te beginnen met centrifugeren kan het best wel eens een relais zijn die niet altijd er zin in heeft. Maar ook die kan ik nergens ontdekken. Ingebouwd in de motor zelf?
Graag tips om verder te komen ondanks de hoge leeftijd van de wasmachine. Die is verder prima in orde, vandaar de poging.
Bvd, Case
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Vermoedelijk is de condensator van de centrifuge motor defect.
De achterwand verwijderen, dan kunt u er bij.
 

Case Klus

  • #3
Ik kan zo de bedoelde condensator niet aanduiden. Heb een paar foto's gemaakt om een hint te kunnen geven. Ben zelf niet echt thuis in wasmachines.






Nogmaals bedankt
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Volgens mij is het die bij de rode pijl, er zitten er twee in de machine, eentje voor de motor van de trommel en eentje voor de centrifuge.
Ik kan het niet zo goed zien op de foto maar als u er niet uit komt dan is het een kwestie van de draden volgen nar de centrifuge motor.

 

Case Klus

  • #5
Jan, lijkt erop dat dat inderdaad het probleem was. Werkt nu wel in ieder geval, hartelijk bedankt. Kees
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu