WTW unit blaast hard en koude lucht

Status
Niet open voor verdere reacties.
Wij hebben een Stork WHR-90. Nu vallen er twee zaken op en die zou ik graag verholpen willen zien.

De unit blaast koude lucht. Ik heb de comfort temperatuur aangepast van 18 naar 23 gr, maar het lijkt niet echt te helpen. We hebben hiermee op alle kamers een koude tochtstroom. Niet aangenaam als je 's avonds op de bank zit.

De unit blaast dusdanig hard, dat dit A. geluidsoverlast bezorgt en B. je altijd de stroom voelt. De vorige bewoner heeft de schakelaar verwijderd, waarmee de unit alleen nog op stand 1 kan staan. Desondanks blaast deze hard alsof deze op 3 staat.Ook hier heb ik middels de unit de toevoer teruggedraaid naar 15 (de laagste waarde) om te testen, echter had dit geen enkel effect.

Resumé: het lijkt erop dat de unit een eigen leven leidt.

Heeft iemand een idee hoe je dit kunt verhelpen?
 
Een wtw blaast altijd koudere lucht dan de ruimte temperatuur, en zeker op stand 3.

Plaats een standenschakelaar bij de unit zelf, ik heb nl. het idee dat deze in stand 3 staat.

Houd filters goed schoon, en ook het kruisblok goed schoon houden, dat verkleint het temperatuur verschil.

Controleer ook of de bypassklep dicht is.
 
De comfort temperatuur heeft enkel invloed op de bypass klep, dat help je dus niet. Ik denk dat hij te hard staat te draaien inderdaad, standen schakelaar terugplaatsen dus.
 
Hoe oud is de box?

Misschien is dit een mooi moment de box te vervangen. Nieuwe zijn vaak een stuk energiezuiniger en stiller. Als de inblaasopeningen teveel herrie maken kan je dempers plaatsen.

Denk verder ook aan goed onderhoud. Ook schoonmaken van de leidingen hoort er bij.
 
Bedankt voor alle reacties.

Uiteindelijk een monteur laten komen en wat bleek. Ooit is bij de oude bewoners een printplaat vervangen en die is verkeerd gekoppeld, waardoor de motor van de toevoer de afvoer aanstuurde en visa versa. Tja, dan heeft het terugvoeren van hett toerental van de toevoer weinig zin.
 
Om goed te werken zullen de ingeblazen en afgezogen lucht in balans moeten zijn. Anders is de warmteoverdracht in de wisselaar niet goed en ontstaat er onder- of overdruk in de woning.

Als je in eerste instantie de afvoerlucht hebt terug geregeld (doordat de motoren verkeerd om waren aangesloten), dan zal de ingeblazen lucht kouder worden. Er is dan immers onvoldoende warme luchtstroom over de wisselaar om de koude buitenlucht op te warmen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu