Witten plafond een probleem

Elwin

  • #1
Heb pas een nieuw plafond gezet van gipsplaten van 122 x 244. De naden zijn super glad afgewerkt met een toplaag van rigips, heb dit veel vaker gedaan, dus geloof me, super glad.
Nu heb ik het plafond gewit, maar het geen voorstrijk gebruikt. Dit deed ik anders ook nooit en dit gaf nooit problemen.
Wanneer ik nu naar boven kijk, zie ik een mooi wit plafond, maar wanneer ik aan het begin van de kamer sta en kijk richting het licht, dan zie ik precies waar de naden hebben gezeten en dit over het hele plafond. Wanneer ik op de plek van zo'n naad ga kijken, dan zie ik dat de latexverf grover is al de rest. Hoe dit komt, geen idee.

Ik heb het plafond nu al zeker vier keer geverf en blijf het bij verkeerd licht zien. Hoe kom ik van die plekken af?
 

DHWZ

  • #2
Kweet het niet zeker,maar op de plekken van je naden is de zuigwerking van je latex minder i.v.m die afwerking van dat rigips.
 

Willlem

  • #3
Omdat inderdaad de zuiging anders was op de naden is daar een andere structuur onstaan omdat de droogtijd sneller/langzamer is.

Het verschil in structuur geeft een andere lichtval en daarom blijf je het zien ook na 10 keer.

Misschien kan je het schuren maar ik vrees met grote vrees.

Opnieuw stucken is een oplossing maar dat had je zelf ook al verzonnen.
Maar hopen dan dat iemand hier voor jou een makkelijke oplossing ziet.
 

Kortman

  • #4
Ik denk ook zuiging van de naad.
Misschien 1 st een keer rollen met een lak,de boel afsluiten !

En de ene latex is de andere niet.
Ik weet niet wat je hebt gebruikt ?
 

Freestyleklusser

  • #5
Een glad oppervlak van materiaal A heeft in de regel een minder sterke zuigende werking dan een grover oppervlak van datzelfde materiaal. De verf droogt anders en dat zie je vooral als je er strijklicht op hebt staan of als je er vanuit een heel vlakke hoek overheen kijkt.

En zelfs al is er geen verschil in textuur tussen de delen met gladde en met minder gladde ondergrond, met strijklicht of een vlakke invalshoek zie je meer oneffenheden in het plafond (de lijnen waar je opvulling gestreken hebt) dan wanneer je de zaak normaal belicht of bekijkt.

Als je opnieuw gaat rollen, rol dan alles en niet alleen de kanaaltjes. Liefst met een isolatieprimer of iets dergelijks. En misschien ander licht?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu