Plafond witten - opnieuw met een kwast behandelen

Pvdstaak

  • #1
Goedendag :(
wij hebben een huiskamer met aan beide zijden lichtinval,het plafond is van orgini gespoten en het is door mij al een keer met de kwast gedaan.
omdat wij beiden geen rokers zijn heb ik het plafond niet voor behandeld.
ik heb het plafond 2 keer met een roller gedaan,en nu zie je aan de ene kant strepen van het aanzetten en delen waar blijkbaar niet voldoende plafondwitsel op zit (die in een bouwmarkt gekocht heb).
vraag kan ik het plafond opnieuw met een kwast behandelen zonder dat de verf overtollig wordt?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Met een kwast krijgt u zeker strepen. Neem voor sauswerk altijd een vachtroller van 25 cm breed.

Het probleem zit in de kwaliteit van de muurverf en de lichtinval. De laatste zorgt voor zg "strijklicht" waardoor eenzijdig aanzetten, strepen en baanoverlappingen zichtbaar blijven.

Met de bouwmarktsaus komt u niet veel verder. Om dit probleem op uw gespoten spack-plafond te ondervangen had spack-latex moeten worden toegepast: deze heeft een lange "open tijd" en laat de structuur van spack open.

Daar bent u nu niet mee geholpen: door er "gewone" muurverf op te kwasten zet u gedeeltelijk ( afhankelijk van inzuigen ) de spackstructuur dicht. Daardoor ziet u dit ongewenste resultaat.

U kunt dit effect sterk verminderen ( maar helaas niet meer geheel opheffen) door over uw plafond een ultra matte/ extreem matte muurverf aan te brengen. Daaraan is vaak al een drogingsvertrager toegevoegd en zoniet, dan kunt u Floetrol bijmengen.

U begrijpt dat u genoemde producten niet in een bouwmarkt moet gaan halen. Voor producten> zie uw Pb.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu